Hvad forbinder en Rolls Royce med en Lexion?

Maskinernes eget nyhedsoverblik byder bl.a. på en interessant konstellation mellem ikonisk brand og en række kendte landbrugsmaskiner.

God mandag morgen.

Vi starter ugen med en spændende aftale mellem Rolls Royce og Claas, der bl.a. drejer sig om de kendte Lexion-mejetærskere, Jaguar-finsnittere og de store Xerion-traktorer.

Har jeg vækket din nysgerrighed, så er der nyt lige om lidt.

Først skal vi lige have et par af de største nyheder fra den forgangne uge i denne rundtur i sidste nyt fra maskinernes verden. 

Leveringskrisen er ikke helt ovre

De europæiske maskinproducenter tager hver måned temperaturen på branchen. Forleden lød konklusionen, at der er rigtig mange ordrer, og at forhandlerne rundt omkring i Europa har solgt godt med nye maskiner.

Desværre forventer en stor del også, at de må holde en pause i produktionen i de kommende uger. Der er stadig problemer med at få leveret dele til produktionen.

Læs mere her:

Kommer dine maskiner til tiden? Halvdelen forventer produktionsstop næste fire uger

effekt med specialdæk

Seges og NDI har lavet et stort forsøg med særlige VF-dæk kontra konventionelle dæk. Specialdækkende kan køre med noget lavere dæktryk, hvilket giver mindre marktryk – og bedre udbytter, lyder konklusionen fra Seges og NDI. Forsøget er bredt omtalt i en række magasiner som DM&E Magasinet, Magasinet Kvæg og hos LandbrugsInfo.

Undersøgelse: Særlige dæk med lavt lufttryk gav kontant fordel

Halvdelen af Claas mejetærskere kører med Rolls Royce

Og så til historien bag overskriften. Rolls Royce er ikke bare biler. Mens BMW ejer det fornemme bilmærke, så er Rolls Royce en selvstændig motorproducent, der også leverer motorer til flytrafikken – og altså til landbrugsmaskinproducenter, herunder Claas.

Forleden kunne parterne fortælle, at de har lavet en ny aftale, som betyder, at Claas kommer til at købe motorer for et trecifret millionbeløb målt i Euro hos Rolls Royce. Ifølge aftalen er ca. hver anden motor i Claas mejetærskerprogram fra Rolls Royce. Motorerne kommer også til at bruges i Jaguar og Xerion, lyder det fra Claas.

Effektmæssigt dækker motorerne et spænd mellem små 250 og op til ca. 650 hk. De nævnte Rolls Royce motorer går under navnene mtu 6R 1000, 6R 1100, 6R 1300 and 6R 1500 og er baseret på motordesigns fra Daimler.

Læs mere hos Rolls Royce om den nye motoraftale med Claas

Tyskerne valgte grønt

Vi har skrevet mangt og meget om hvilke traktormærker, som sælger bedst i Danmark. Forleden kom de tyske tal – og med et salg på næsten 35.000 enheder er det nok også noget, som får lidt større opmærksomhed på den internationale scene…

I 2021 byttede to grønne mærker anden- og førsteplads. John Deere overhalede nemlig Fendt som Tysklands største mærke. De fik helholdsvis noteret sig for 6.178 og 5.765 enheder i det, som Profi så malerisk kalder for ’Schlepperbundesligaen’ – og så blev Deutz-Fahr nr. 3 med Kubota, Case IH/Steyr, Claas og New Holland på de næste pladser.

Sker snart

I morgen kommer Hardi’s ejere, franske Exel Industries med kvartalsregnskab – og her gemmer der sig sikkert også sidste nyt fra den store danske maskinproducent.

Rapid på skuldrene

I fredags var der et leben på redaktionen. Det var nemlig årets første deadlinedag på TraktorTech. Her fik vi bl.a. 26 sider på på plads i vores store teleskoplæssertest, som du kan læse i næste uge.

Du kan også læse en større reportage fra en engelsk farm, som har tryllet med en Rapid-såmaskine, så såtanken er kommet op på ”skuldrene” af traktoren.

Hvorfor og hvordan kan du læse mere om i TraktorTech i næste uge. På landbrugsmedierne.dk kan du se mere om, hvordan du får fat i magasinet. 

I de kommende dage er vi travlt optaget med at lave en ekstra stor udgave af LandbrugsAvisen til næste weekend - her kan du nemlig læse en masse nyheder om den nyeste teknik til at udbringe gødning og kemi hurtigt og præcist i jorden. 

Ha’ en rigtig god god uge – det bliver vist nok lidt blæsende ifølge seneste 7-døgns prognose fra DMI.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.