Hver tredje landmand vil droppe maskinkøb
Tørken får konsekvenser for maskin-investeringerne for det nye år, lyder det fra landmænd i ny undersøgelse.

Der ser ud til, at der komme r færre nye maskiner ud til danske landmænd næste år.

I hvert fald siger hver tredje landmænd i en større spørgeundersøgelse foretaget blandt LandbrugsAvisens læsere, at de helt har tænkt sig at droppe deres planlagte investeringer for næste år.

Samtidig siger 29 pct. af de afspurgte i undersøgelsen, at de vil nedskalere deres investeringer.

Hos Heden Maskinforretning genkender adm. direktør Lars Stockbæk Kristiansen billedet i undersøgelsen.

»Det bekræfter, det vi oplever i markedet lige nu. Vi har da nogle forespørgsler, men vi får ikke lige ordrerne ind. I gamle dage investerede man, hvis der var udsigt til indtægter. I dag ser man på afregningernen, og hvad man får af indtægter, og hvad man får af indtægter fra hjælpepakker og eventuel udbetaling fra andelsvirksomhederne. Det er et afventende marked, men det er heller ikke helt opgivende. Vi har en del tilbud ude«, siger han.

Lars Stockbæk Kristiansen håber, at der kommer en positiv effekt, når landmændene har fået endelig afregnet deres korn, og årets Agromek har været afholdt. »Vores erfaring før Agromek for to år siden var, at der var forholdsvis stille op til, og så kom salget bagefter. Der er bestemt muligheder for, at det kan ske igen. Når byggeriet stopper op, så bliver der ikke bygget huse, men i landbruget skal der passes grise og sås, og etableringen har været fantastisk i år«, siger han.

Hver fjerde vil købe efter planen

Midt i de dystre tal er der dog også en positiv tendens i undersøgelsen.

En større gruppe landmænd holder på trods af tørken fast i deres investeringsbudget.

Således siger hver fjerde, at de holder fast i deres planlagte investeringer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.