Hviderussere lancerer mejetærsker på gas

Lover færre udgifter til brændstof med gas end diesel.

Den hviderussiske maskingigant Gomselmash sætter nu gas-mejetærskeren Palesse GS 4118 K i produktion.

For to år siden viste producenten, der primært servicerer lande omkring Rusland og Østeuropa, en første prototype, og nu er man så kommet et skridt videre.

Ifølge Profi’s britiske magasin leveres mejetærskeren med en 350 hk Cummins gas-mtor. Gassen opbevares i otte tanke og kan i alt med tage 1.816 liter gas.

Ifølge producenten kan mejetærskeren derefter operere otte til ti timer i marken.

Gasmotoren meldes at overholde de nyste Stage V-normkrav, og ifølge Gomselmash koster motoren op til 50 pct. mindre i drift end en dieselmotor.

I første omgang er det russiske og hviderussiske landmænd, der kan anskaffe sig den gasdrevne mejetærsker.

Mejetærskeren er udstyret med skæreborde på bredder mellem 6 til 9,2 meter og korntanken er fyldt, når der er kørt 9.000 liter korn igennem systemet.

Om få måneder venter Agritechnica, og dermed bliver det spændende at se, om det er en maskine, som hviderusserne også vil ud og teste for et større udenlandsk publikum.

Ingen dansk importør

I Danmark er der foreløbig ingen dansk importør af mærket. Hjemme i Hviderusland er fabrikanten en af landets store industrivirksomheder, der nyder stor opmærksomhed fra politikerne.

For nylig havde Gomselmash iøvrigt besøg af landets præsident Aleksandr Lukasjenko, som i vestlig presse også betegnes som Europas sidste diktator efter 25 år som landets leder.

Ifølge en artikel fra dagbladet Information for nylig er landets IT- og spilleindustri i øvrigt voksende og udfordrer fordommene af Hviderusland som "frilnandsmuseum" for det gamle Sovjetunionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.