Hybrid teleskoplæsser klar til salg
Der gemmer sig både batterier og en 70 hestes dieselmotor i Merlos hybrid teleskoplæsser. Efter to generationer af prototyper er modellen nu klar til produktion.

Hvis ikke det var for teksten "Hybrid" på siden af den grønne teleskoplæsser, ville maskinen på ingen måde uadtil skille sig ud fra mængden. Men i det indre gemmer der sig en lidt anderledes model.

Merlo TF 38.10 er koncernens færdige, salgsklare udgave af en hybrid teleskoplæsser. Det betyder, at modellen foruden en 70 hestes dieselmotor bærer rundt på en mængde batterier, der kan tilføre energi til arbejdet.

»Maskinen kan enten køre på dieselmotoren eller på batterierne. Den kan også køre på begge dele på én gang. Hver for sig yder motor og batteri 70 hestekræfter, og bruges begge dele tilsammen, så yder maskinen 140 heste,« fortæller Fabio Garino, marketingansvarlig hos Merlo.

Batterierne kan ikke lades med overskydende energi fra maskinen, når den for eksempel bremser eller sænker bommen. Så der bruges energi fra motoren på at lade batterierne. Men ideen er, at brugeren kan nøjes med dieselmotoren på de 70 heste ved lette opgaver - og så kun trække på batterierne, når der er brug for det.

»Den sammensætning vil spare brændstof. I stedet for at bruge 150 liter på en hel arbejdsdag kan hybrid-modellen nøjes med 80-100 liter,« vurderer Fabio Garino.

TF 38.10 Hybrid vejer omkring 300 kg mere end en traditionel udgave. Batterierne er gemt af vejen under kabinen og kan levere energi til cirka fire timers kørsel på batteri alene. En funktion, der også gør det muligt at køre indendøre uden udstødningsgasser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.