I al magt og vælde: Ny tallerkenharve på op til 18,4 meter

Bednar klar med kæmpe størrelse tallerkenharve. Dansker har netop købt en 12 meters.

De gule redskaber fra tjekkiske Bednar er ikke sådan at komme uden om. De er blandt andet kendt for kraftige konstruktioner med stor holdbarhed, egenskaber, der især har tiltrukket store landbrug og maskinstationer. Og netop i dag har Bednar offentliggjort nyhederne til 2022-sæsonen. Det er samtidig de nyheder, som man vil kunne opleve på Agritechnica i februar.

En af nyhederne er Swifterdisc XE Mega, en tallerkenharve til de kraftigste traktorer på markedet og under alle omstændigheder et redskab, som med sin arbejdsbredde på 18,4 meter vil blive synlig på store landbrug i Østeuropa.

”Men du skal ikke tage fejl, for vi har da netop solgt en 12-meters version til levering her i Danmark i foråret. Og det vi kan glæde os over i det nye program fra Bednar er, at vi nu har muligheder såsom Swifterdisc Mega med stor kapacitet til både de allerstørste landbrug og maskinstationer til måske en Versatile Light til den mindre bondemand”, siger salgs- og produktchef hos Danish Agro Machinery, Niels Kristian Andersen.

Swifterdisc XE Mega er med arbejdsbredden op til 18,4 meter som skræddersyet til markedets mest effektive bæltetraktorer. Konstruktionsmæssigt er Mega baseret på Bednars gennemprøvede koncept for brede tallerkenharver. Den primære forskel ligger i tandemtransportakslen, der er et lovgivningskrav. 
Tallerkensektionerne er monteret på foldbare siderammer, der anvender producentens såkaldte X-Precise-system, hvor tallerkensektionerne placeret i form af et ‘X’. 

Tallerkenerne kan fås med diameter på 520x5 mm og 560x5 mm - savtakkede eller aggressive. På trods af den maksimale arbejdsbredde på 18,4 meter er maskinen kompakt og kompatibel med EU’s færdselsregler. Maskinen overstiger ikke en transportbredde på tre meter, og den maksimale transporthøjde på fire meter.

Læs mere om de nye redskaber fra Bednar i den trykte udgave af LandbrugsAvisen på lørdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.