I finalen til DBL: Der er musik og diagrammer i Nicklas

Kragmann sender lærling med særlig interesse for at læse diagrammer og god musik af sted til årets DBL.

Karaktererne og baggrunden kan man ikke klage over her, inden 22-årige Nicklas Elkjær på fredag er blandt de fire finalister ved konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling til at skrue i landbrugsmaskiner.

Undervejs i uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker har han udmærket sig med pæne karakterer, og fik da også en venlig opfordring fra skolen, om DBL ikke var noget for ham.

Forud for, at han gik i gang med uddannelsen og blev lærling hos Kragmann i Middelfart, tog han en HTX, som ifølge Nicklas har givet god ballast til nogle af de svære discipliner.

»Jeg har rimelig fordel i læsningen af el- og hydraulikdiagrammer, hvor jeg har fra HTX har lært at læse formler. Derudover har vi en del arbejde med motorer herovre hos Kragmann, så det er også en erfaring, jeg kan tage med mig«, siger lærlingen, der er flasket med op med Volvo- og Fiat-traktorer hjemme på gården ved Fredericia, hvor han stadig bor, og hvor han altid har været beskæftiget med at arbejde med maskinerne.

»Jeg har altid været meget fascineret af landbrugsmaskiner, traktorer og mejetærskere. Oprindeligt kunne jeg godt tænke mig at være landbrugs- og maskinfører. Men da jeg læste mere om det, var det helt klart mere interessant at få lov til at skrue i maskinerne«.

Maskinerne fylder dog ikke alt. I weekenderne spiller han ofte mobildiskotek i vinterhalvåret for at få noget afveksling og møde andre mennesker uden for miljøet.

Er der noget, du er nervøs for?

»Computerstyring og overvågning har jeg ikke lært så meget om endnu. Det er nok den største udfordring, da jeg først skal have om det på 6. hovedforløb. Det lærer jeg faktisk først noget om efter DBL, men jeg må læse mig lidt op forinden«.

Faktaboks

Nicklas Elkjær

  • 22 år. 
  • Kommer fra en gård ved Taulov ved Fredericia. 
  • Starter på 6. hovedforløb lige efter DBL. 
  • Bliver færdiguddannet i 2020.

Kragmann A/S:

Værkfører Brian Ditlevsen er ikke i tvivl om, at hans lærling kommer til at gøre det rigtig godt til DBL. 

»Han har evnerne til at holde fokus og overblik. Han er ikke sådan lige at hyle ud af den«, siger han og erklærer sig også meget imponeret over hans skoleresultater. Ifølge værkføreren har han allerede prøvet en bred skare af opgaver - og af og til også været af sted med montørbilen selv. »Han kan lave smedeopgaver, er god til fejlsøgning på el og hydraulik og er rigtig god til at bruge vores serviceværktøjer på portalerne«. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.