I nyt TraktorTech: Derfor blev det bæltetraktoren 

I den nye udgave af TraktorTech fortæller maskinstation om, hvordan man fik mere fleksibilitet ind med købet af en bæltetraktor end en traditionel hjultraktor. 

Hvorfor køber man en bæltetraktor? 
Fordi man får en traktor med en stærk opbygning, der både kan bruges til kartoffellægning og være til hjælp med efterårsarbejdet. I hvert fald når det drejer sig om maskinstationen MBA Agros investering i en seks år gammel John Deere 8RT på bælter i begyndelsen af i år.

Sådan lyder indledningen på artiklen i serien ’Min Traktor’ i det nye TraktorTech, som netop nu er på vej rundt til abonnenter og traktorglade danskere, som også køber traktormagasinet i kiosker og på benzintanke landet rundt. 

I efteråret 2020 havde MBA Agro fået tilsagn fra et par kunder om at stå for etablering af kartofler. 

»Derfor købte vi fire Grimme-kartoffelmaskiner og havde brug for en traktor med en sporvidde på 3,3 meter for at få så lige en træklinje gennem vores firerækkers kartoffellægger som muligt. Desuden skulle der kunne monteres en fronttank til gødning. De behov fik os til at se efter andet end en traditionel hjultraktor«, fortæller Martin Pedersen, kompagnon i MBA Agro ved Viborg.

Droppede besværlig ombygning

I første omgang overvejede han og medejer Morten Balle dog at få ombygget en John Deere 6250, så den fik øget sporvidden og ville kunne holde til den større belastning af hjul og aksler, som kartoffellæggeren ville give, men det blev opgivet. Dels fordi prisen for ombygningen var relativ høj, dels fordi det ville begrænse traktoren til kun at kunne arbejde med kartofler. 
»Vi kunne se nogle synergier i også at bruge en ’ny’ traktor til jordbearbejdning og så derfor efter en anden løsning«, påpeger Martin Pedersen.
Resten af artiklen kan du læse i TraktorTech. 

 

Læs også i TraktorTech:

TT tester:

Fendt 724 ligner sig selv, men... 

Flash Back:

Max Madsen ser tilbage på John Deeres forrige to-rotor-tærsker.

Profi test:

Stråler JCB’s topmodel også udenfor vejen?

farmer Business:

Scantrucks egne veje under coronakrisen 

Vidste du:

at Krone har været røde?

Og meget, meget mere. 
 

Skal du have fat i TraktorTech, så er vejen lige til. På LandbrugsMediernes hjemmeside kan du tegne et abonnement og straks få tilsendt det nye blad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.