I nyt TraktorTech: Knækstyret kæmpe kom på langfart

En 51 år gammel John Deere 7020 måtte syd om Sydamerika for at komme fra Montana i USA til Rynkeby på Fyn. 

»Der står en«, udbrød Jens Andersen ved synet af et gult førerhus hos en forhandler i Havre, Montana, hvor Big Bud, verdens største traktor til almindeligt brug, stammer fra og blev bygget. 
Sådan fortæller han sit spektakulære traktorkøb i den nye udgave af LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech, som i denne uge kan købes rundt omkring i landet i kiosker og på tankstationer og er på vej ud med bud til magasinets trofaste abonnenter.  

Den gule kabine sad på en fuldt funktionsdygtig John Deere 7020 i god stand, som han købte for USD 8.500 (52.000 kr.) inkl. pakning i en container. 
Købsprisen var væsentligt mindre end de 64.000 kr., det kostede at få traktoren til Long Beach ved Los Angeles og videre med skib syd om Sydamerika til Fredericia Havn via Rotterdam. 
Den sidste etape gik med lastbil til Jens Andersens gård ved Rynkeby på Østfyn, hvor 7020’eren ankom sidst i januar 2020.
»Prisen for fragten var noget pebret, men heldigvis havde det kun været nødvendigt at afmontere førerhuset. Traktoren er så smal, at den lige kunne være i containeren uden at skulle have hjulene af. Nogle venner og jeg fik den køreklar på tre timer«, fortæller Jens Andersen.
Du kan altså læse meget mere om traktoren i TraktorTechs faste genre ’Min Traktor’. 

 

Valmet og Volvo-glæde på maskinstationen

Du skal heller ikke snyde dig fra en rejse et sted mellem fortid, nutid og fremtid i Maskinhuset, hvor vi denne gang besøger en af landets mindre maskinstationer, Ollerup Maskinstation ved Slagelse.

Her reddede ankomsten af en af landets første traktorer med Valmet-mærkat på siden roeoptagningen for ca. 40 år siden. 

Er du til mere med Valmet og Valtra, så byder vi på hele seks siders historie med diverse anekdoter med det finske traktormærke i på vores faste ’Classic’-sider.

Denne udgave af TraktorTech rummer iøvrigt et finsk element mere. I 'Traktorprofilen' fortæller Multivas danske aera manager Jens Møller Christoffersen om, hvordan det går med at eksportere Multivas finske grej til flere nordiske lande og så fjerne destinationer som Canada, som også er kommet med i danskerens portefølje.

TraktorTechs samarbejde med de kompetente folk fra Profi fører os denne gang ud i en større sammenligning af den nye New Holland T8-serie med New Holland/Fiats nyeste grej i samme boldgade for 25 år siden. 

Det skal du også læse:

Del 2: Få alle detaljerne om 7 nye allroundere i 120 hk-klassen. 

Få et Flashback til Fendt 820 Vario anno 2006. 

Og meget, meget mere…

Hvordan får jeg fat i TraktorTech, spørger du sikkert. Via LandbrugsMediernes abonnentservice kan du tegne abonnent for min. et halv år fra 295 kr. ink. moms.  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.