Ingen coronakrise her: Nu bestilles der gyllevogne til 2021

Salget går hæderligt lyder det fra Samsons salgsselskab Samson Agrolize.

Corona-krisen har ikke sat sig på lysten til at købe gyllevogne.

Samsons egen maskinforretning, Samson Agrolize, mærker ingen forskel i efterspørgslen efter nye og brugte maskiner som følge af corona-krisen, lyder det fra adm. direktør Henrik Kirketerp-Møller. 

”Når vi kommer rundt, så bliver vi altså ikke sparket ud af dørene af kunder, som siger, at de intet vil købe. Maskinstationerne har ikke oplevet nogen anderledes situation eller nedgang. I sidste ende lever vi af landmændene. Der har været gode priser på grisene og okay afregning for mælken”, siger han og vurderer, at salget endda ligger en smule over sidste års niveau på nuværende tidspunkt.

Selvom kalenderen kun lige har passeret juni, så er forhandleren med 28 ansatte til at varetage salg og service af maskinerne allerede nu fokuseret på at sælge nye og brugte maskiner til næste års gyllesæson, der starter 1. februar 2021.

Her lyder meldingen også, at ordreplaceringen går fornuftigt. Kunderne på maskinstationerne og store landbrug skifter fortsat deres gyllevogne i normalt tempo i takt med, at timerne ruller ind på deres materiel. Netop nu kan de få et større afslag på prisen, hvis de placerer ordren, så Samson Agrolizes ejere, Samson Agro, kan komme i gang med at producere maskinerne. 

Samson Agrolize sælger ikke nye vogne til udlandet. Det salg klares af Samsons netværk af lokale forhandlere på eksportmarkederne. Til gengæld sælges der brugte vogne til udenlandske kunder fra brugtlageret i Viborg. Heller ikke den afsætning er blevet hæmmet af corona-krisen.

”Stigende miljøkrav i lande som Tyskland og Frankrig betyder, at de også skal finde sig nogle vogne, som kan nedfælde gyllen i stedet for bare at sprede den ud. Derfor kigger de også herop. Jeg kan ikke se, at vi lige står til at blive ramt af coronakrisen”, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.