Ingen dyrskuer og åbent hus: Men maskinhandleren fra Sakskøbing solgte traktorer som aldrig før

Karl Mertz slog salgsrekord i 2020 med over 100 solgte traktorer i hele sit område i Østdanmark

Det er egentlig et paradoks.

Corona-tiden betyder aflysninger af en masse begivenheder, der sætter folk sammen som sælgere og deres kunder.

Maskinforretningen Karl Mertz fik alligevel løftet deres markedsandel på deres mest solgte traktormærke, Fendt, til det mest solgte traktormærke på Sydsjælland og Lolland/Falster. Det bidrog stærkt til, at maskinforretningen med over 100 solgte nye traktorer fordelt på forhandlernes tre mærker, Fendt, Massey Ferguson og Valtra og alle forhandlerområder i Østdanmark nåede sit bedste salg nogensinde.

 ”I 2020 ville vi en masse ting med vores jubilæum med arrangementer rundt omkring i vores afdelinger. Det måtte vi udskyde. Vi har ikke været på dyrskue og holdt åbent hus, så vi er rigtig stolte af, at det er gået så godt på trods af modvind”, siger adm. direktør Anders Hansen.

Skal du så spare pengene til jubilæum, åbent hus og dyrskuer fremover?

”Nej, jeg har lagt dem til side. Kunderne skal ikke straffes for, at vi har haft corona. Vi vil stadig lave en jubilæumsfest rundt omkring i vores afdelinger. Vi tror, at vi skal forbi første halvår, før vi må samle 200 mennesker. Her skal vi også tænke på, hvornår vores kunder har tid til det. Vi tror på, at vi kan holde to arrangementer, et i oktober og et i december og så tænker vi, at vi holder de sidste to i starten af 2022”, siger han.

Det store spørgsmål efter et godt 2020 er så, om kadencen kan holdes her i det nye år. Foreløbig meldes markedet for at være fint lige nu.

”Det er absolut okay. Vi har haft en god afslutning på 2020 med et okay flow i ordrebøgerne”, siger Anders Hansen.

På positivlisten står der nye produkter som det nye operativsystem på Fendt-traktorerne ONE, nye 5S og 8S-modeller fra Massey Ferguson og Valtras nye G-serie.

Omvendt står vi stadig i en situation med omfattende corona-restriktioner, der måske ikke påvirker dagligheden hårdt ude på gårdene, men betyder en del for, hvordan hverdagen kører i afdelingerne.

”Vi kører rimelig hårde interne restriktioner for at undgå, at vi bliver hårdt ramt. Frygten ligger der jo bare, hvis en del afdeling bliver ramt og sat ud af spil”, siger Anders Hansen, der derfor kører de fem afdelinger fra Nakskov på Vestlolland til Sorø på Vestsjælland autonomt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.