Internationale maskingiganter viser nyheder frem om få dage.. i Moskva!

Vestlige landbrugsteknologi er langt fra et lukket land for Rusland, viser nyhedsstrømmen op til stor maskinmesse i Moskva om kort tid.

God mandag morgen,

Ja, vi har været i gang på medier over de meste af verden for at lave research til denne mandags morgenpost.

Det mest spændende fandt jeg på hjemmesiden for de russiske maskinfabrikanter, hvor man glæder sig til afholdelsen af en større maskinmesse i Moskva.

Her har man godt nok droppet at lave den traditionelle nyhedskonkurrence, da der kommer til at mangle nogle af maskinerne fra vest. Med i komiteen til den beslutning sidder en række vestlige firmaer, der står klar til at udstille deres maskiner via dette udstillingsvindue til det russiske marked.

Læs mere om, hvad russerne kan møde af nyt, vestligt isenkram lige om lidt.

Først skal vi lige rundt om et par andre aktuelle historier:

Majshøst indledt på Sjælland

Fredag var jeg ude og besøge Thorslunde Maskinstation mellem Kalundborg og Holbæk. Hvis man gik og tænkte, at majshøsten stadig lå ude i fremtiden, så er det altså ikke helt rigtigt. Maskinstationen var nemlig ude på første togt med finsnitteren på en ejendom ved Hørve selvsamme dag. Her var der sået 20. april og man var blevet lidt før klar de andre marker på egnen, som for alvor ventes modne senere i denne uge. Vurderingen fra maskinstationsejer Jeppe Larsen og co, lød på, at den tørre sommer desværre har kostet udbytte.

Case Ih viser førerløs gødningsspreder


Den bagerste udgave kører helt uden en fører bag rattet. Pressefoto

På den anden side af Atlanten har der i de seneste dage været det store Farm Progress Show. En af de store nyheder var en førerløs gødningsspreder fra Case IH. Siden maj har den kørt test hos en landmand i Canada og skal i begrænset omfang sælges til landmænd i 2023 i USA. Ifølge magasinet Succesful Farmings bulletiner har CNH fået en del af know how fra selskabet Raven, som er blevet opkøbt af CNH indenfor det sidste års tid.

Flere vil have ekstra muller i finsnitteren

Inden vi hopper til den russiske maskinhistorie, så er der også kommet en pæn portion nyheder fra det tyske på det seneste.

Et interessant område er de førnævnte finsnittere. Ifølge Krone vokser efterspørgslen efter de helt store modeller på globalt plan, og derfor ”udgav” man forleden to nye modeller omkring de 1.000 hestekræfter med navnene Big X 980 und Big X 1080. Ugen før smækkede Fendt også en ny topmodel på deres Katana-serie ind på scenen, så de nu kan levere en snitter med 850 hk. John Deere opdaterede for nylig deres modeller. 

Krone, Amazone og Claas er da med i Moskva

Og så til historien bag overskriften.

Med jævne mellemrum byder min nysgerrighed mig et kig på de russiske maskinproducenters hjemmeside. Når man hører, at russerne er gået tør for det ene og andet udstyr under krigen og bruger gammel 90’er-tech i deres våbensystemer, så er det et eller andet sted interessant at høre, om de stadig kan præstere at få frembragt det nyeste isenkram til deres landbrug – også i en tid, hvor det er en yderst følsom sag at være leverandør til Putins Rusland. Og her må man jo konstatere, at en række af de helt store producenter ikke har trukket følehornene til sig, når der om en måneds tid skal afholdes en stor, international maskinmesse i Moskva.

Krone stiller bl.a. med en bigballepresseren Big Pack 1270 for første gang i Rusland, skriver maskinudstillingen AgroSalon på sin hjemmeside.

Hvad andre internationale udstillere som CNH, Weidemann, Ropa og Horsh stiller med på deres stande, er dog endnu ikke breaket.

Konsekvenserne af den internationale isolering af Rusland går dog heller ikke udstillingen helt forbi. Et såkaldt udstillings-udvalg bestående af repræsentanter fra Amazone, Claas’s russiske organisation Claas Vostok, Krone, Lemken, St. Petersborg Tractor Plant, Rostselmash, Rubtsovsky og Seanach har i løbet af sommeren besluttet at udsætte innovationskonkurrencen denne gang. Det er nemlig ikke sikkert, at alle fabrikkerne kan nå at få deres nyeste produkter ind i Rusland til konkurrencen. Første messedag er i øvrigt 4. oktober – og så lader vi det være det sidste ord om Rusland i denne morgenpost.

Ny plov fra Lemken


Lemken Juwel 6 hedder den nye plov. Pressefoto

Vi skal dog lige nævnte Lemken engang mere. Den store tyske redskabsproducent har nemlig været i gang med at justere i sit plovprogram. Forleden kunne vi således fortælle, at der kommer en ny lillebror i Juwel 7, 8 og 10 serien. Fra næste år vil den nye model erstatte eurOpal- og VariOpal 5- og 6-serierne, som har været på markedet i 25 år.

Letvægter gør Lemken-program komplet

Flere sætter SeedEye på deres Väderstad-grej

Og så springer vi ellers til Sveriges største redskabsmærke Väderstad. De oplever nemlig, at flere og flere bruger frøtellingssystemet SeedEye. Et af stederne er hos Kring Agro ved Fredericia, hvor man har haft systemet på en Rapid i nu halvanden års tid.

Her mere om det her:

De er med på trenden: Frøtælling på såmaskinen

Det sker: Kartofler og nye traktorer

Onsdag og torsdag valfarter kartoffelfolket og vores egen Claus Solhøj til den store tyske udstilling PotatoEurope lige syd for Hannover. Her kan man bl.a. se nye maskiner demonstrere lægning og optagning af kartofler og ukrudtsbekæmpelse i markerne – og meget mere.

Det er også onsdag, at vi må offentliggøre nye, opdaterede tal fra traktorstatistikken.

Vi glæder os. Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.