JCB har rundet 500.000 motorer
Hvis den halve million motorer blev stillet i en række, ville de nå fra London til Paris.

Hos JCB Power Systems har man forleden fejret, at der nu er produceret 500.000 JCB-motorer. Hvis de blev stillet i en række, ville de kunne nå fra London til Paris. Produktionen af firecylindrede motorere begyndte i Derbyshire i november 2004, og det første år blev der produceret under 10.000 styk.

Det fremgår af den seneste markedsorientering fra Dansk Maskinhandlerforening.

Det har taget JCB otte år at producere de første 200.000 motorer og kun fem år at producere de næste 300.000 motorer. Dette er hjulpet godt på vej af, at der er åbnet en produktion af motorer i Indien i 2010.

JCB Power Systems med base i Foston er vækstet dramatisk siden 2004. Oprindeligt var der 64 ansatte, og i dag er der tæt på 400 ansatte. Alene sidste år blev der ansat 30 nye. Der er også blevt investeret 10 millioner pund i nye CNC bearbejdningscentre og tilhørende automatiserede processer, som giver mulighed for selv at kunne producere større motordele såsom topstykker og motorblokke. Egenproduktionen af nye treliters liter motorer er startet op i 2017.

I 2004 var man helt afhængig af eksterne leverandører til motorproduktionen. I dag bliver over 70 procent af JCB´s motordele produceret i egne faciliteter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.