"Jeg er sådan en slags schweizerkniv"

Ugens profil: Mød Michael Lond, der efter eget udsagn har verdens korteste CV. Han beskriver sig selv som en schweizerkniv hos Bogballe i Uldum.

"Du skal være lidt nørd for at være her, forstået på den gode måde. Vi er specialister helt ud til fingerspidserne. Husk på, at de råd vi giver til landmanden, svarer til det en investeringsrådgiver fortæller til dem, der vil investere deres penge i aktier. Forskellen er bare, at hos os kan vi ikke tillade os at give dårlige råd. Hvis vi rådgiver forkert i forhold til at indstille maskinen korrekt, går det nemlig galt i marken. Så det kræver faktisk en del mere at være i den her branche end i finansverdenen”.

Ordene kommer livligt og humoristisk fra Michael Lond, der startede sin løbebane hos Bogballe tilbage i 2001. Det var dengang, virksomheden stadig hed A. P. Laursen A/S, fabriken Bøgballe.

”Direktøren inviterede mig til samtale på fabrikken, mens jeg gik og hakkede stokløbere på en roemark på sydhavsøerne. Jeg var lige blevet færdig som landbrugstekniker og var jobsøgende. Jeg tog hjem fra samtalen med et tal skrevet med rød kuglepen på en Bøgballe-serviet. Det var min løn”, husker Michael Lond, der kort tid efter startede med at have ansvarsområde for nogle få eksportmarkeder samtidig med noget markedsføring.

”Det var starten på et fantastisk arbejde med masser af spændende udfordringer og en masse beslutninger, der skulle tages. Heldigvis var indstillingen fra cheferne på Bøgballe at kompetencer er noget man tager, det er ikke noget man får. Det passede mig ganske fint. Vi er samtidig en lille organisation med kort vej til toppen. Så vi har altid taget hurtige beslutninger ud fra devisen, at det er bedre at tage 100 procent beslutninger i stedet for blot 80 procent. Hvis man har besluttet noget forkert, kan man jo bare lave dem om igen”, siger han.

”Det var også en hurtig beslutning, der i sin tid fik os til at udvikle verdens største liftophængte gødningsspreder. Ideen opstod i forbindelse med en strategidag, og dagen efter gik vores ingeniører i gang med de første forberedelser til det, der et års tid efter blev præsenteret som verdens største gødningsspreder på Agritechnica i Hannover”, husker Michael Lond.

”Set fra den humoristiske side, kan man sige, at jeg har verdens korteste CV, da jeg har haft det samme job de seneste 20 år. Jeg kan dog skrive mange titler på visitkortet, hvis det var det der var vigtigt. F.eks. omstillingsdame, eksportsælger, rundviser, fotomodel, demopilot, deltager i podcast og ja så jo sågar også investeringsrådgiver”, siger Michael Lond, der i princippet har hele verden som arbejdsplads, da de blå gødningsspredere sælges i mange lande.

”I mit daglige arbejde har jeg kontakten til en del af vores netværk af importører. Deriblandt også de tidligere Sovjetrepublikker. Jeg har også kørt demo i Hviderusland med en gammel Belarus traktor. Heldigvis har jeg haft et fritidsjob på et landbrug i min ungdom, hvor de havde en Belarus traktor, så jeg havde ingen problemer med at køre den. Der var sådan set ikke rigtig sket nogen forandringer, siden jeg sidst havde kørt sådan en””, siger han med et glimt i øjet.

”I Tyskland går de mere seriøst til værks, når der er markdemo. Her er det med afgrødesensorer og alverdens udstyr, og der bliver der målt og vejet på sprederesultaterne. Det kræver at man er lidt af en schweizerkniv”, tilføjer Michael Lond.

Privat bor Michael Lond i centrum af Aarhus. Han beskriver sig selv som 1. generationsindvandrer fra Falster, er 52 år gammel, gift og har to piger på 10 og 13 år.

Om han har fritidsinteresser? Ja, han vinterbader:

”I weekenden starter morgenerne ofte med en dukkert i havnebadet i Aarhus. Jeg lærte at vinterbade på en af mine rejser til Finland for nogle år siden. En god kollega fra Hardi og jeg var sammen på maskinudstilling deroppe. Om aftenen stod den på sauna og badning i en sø. Det var i november måned, men vi skulle da ikke stå tilbage for de barske finner. Så vi hoppede i søen. Det var et chok første gang”, husker Michael Lond.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.