Jo, det er en førerløs, eldrevet traktor uden batteri

Italienere eksperimenterer med traktor, der skal køre på strøm uden at være tunget af en tung batteripakke.

John Deere har allerede leget med tanken om at sende strøm ud til en traktor uden, at den skal køre rundt med tons-tunge batteripakker for at kunne klare få timers drift.

Det projekt har vi dog ikke set noget til længe.

Nu er det her til lands noget ukendte italienske Agrirobot GPS Srl, der har lavet det, som de selv kalder for en innovativ traktor med navnet Oxe-E.

E hentyder nok til, at den kører uden fossile brændstoffer men via et 1,5 km langt 380 volt kabel, som forsyner traktoren med strøm til at yde op til 100 kW på bælterne, mens der skulle være 150 kW til rådighed til pto-arbejde.

Traktoren angives at veje omkring 20 ton og ses i arbejde med alt fra pløjning, harvning til såning.

 

 

Producenten slår på, at man kan sætte den til at arbejde i døgndrift, og at den elektriske motor over tid vil betyde færre vedligeholdelsesomkostninger.

Om traktoren kommer videre end John Deeres kabel-traktor og ud på markedet, ved vi ikke i skrivende stund.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.