John Deere brager frem – solgte for 67 milliarder i sidste kvartal
John Deere salg er steget med 3,5 mia. dollar de seneste måneder. Alligevel skuffelse for spekulanterne.

John Deeres 2018 tegner på de fleste parametre lovende.

Alligevel burde det måske være lidt bedre.

Først til tallene:

I det seneste kvartal er omsætningen nemlig steget med en tredjedel til i alt 67 mia. kr.

Samtidig er overskuddet i perioden steget tilsvarende, så det lander på knap seks mia. kr. mod ca. 4,2 mia. kr. i samme periode sidste år.

Samlet forventer John Dere nu, at omsætningen stiger med en fjerdedel for hele året, når det gøres op i løbet af oktober.

John Deere forventer i øvrigt både fremgang for landbrugsmaskiner i Nordamerika og i Europa på trods af tørken.

”Salget af landbrugsmaskiner i USA og Canada forventes at stige op til 10 procent i 2018 på grund af større efterspørgsel efter større maskiner. På trods af bekymringer om tørken i nogle områder, så forventes salget i EU-28 at stige mellem fem til 10 pct. som et resultat af bedre forhold hos mælkeproducenter og andre husdyrproducenter og positiv udvikling for planteavlerne på visse nøglemarkeder”, lyder det fra John Deere.

Deere koncernens CEO Samuel R. Allen bemærker samtidig, at entreprenørmaskinerne trækker endnu mere op end landbrugsmaskinerne.

Der er dog også sten i skoene hos John Deere. Priserne på råvarer og fragt er stigende.

”Det adresserer vi gennem en kombination af management af vores omkostninger og priser(på produkterne red.)”, forklarer han i pressemeddelelsen.

I USA spekuleres der i øjeblikket en del over, hvad Trumps handelskrig kommer til at betyde for amerikanske eksportvirksomheder som Deere. CEO Allen forsøger at bevare optimismen i forbindelse med regnskabet.

”Efterspørgslen efter storskala landbrugsmaskiner driver salget på trods af spændinger om global handel og geopolitiske emner”, lyder det.  

Aktien går ned

Trods den store fremgang og de optimistiske ord fra topchefen, så er der alligevel ikke de helt store smil, når man taler med dem, som skal anbefale, om man skal købe maskingigantens aktier.

De faldt nemlig med et par procent her til morgen. Flere analytikere hæfter sig nemlig ved, at priserne på produkterne skal sættes op og John Deere har stigende omkostninger til produktionen – ligesom indtjeningen for landbrugsmaskiner burde være højere.

J.P. Morgan’s Ann Duignan citeres bl.a. for, at aktierne kan fortsætte faldet på grund af “skuffende” marginer på have/park og landbrugsmaskiner.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.