John Deere-chef: Vi forventer ikke meget på lager i slutningen af året

John Deere havde en ordrebeholdning på landbrugsmaskiner fra starten af året på mange milliarder kroner.

Når John Deere producerer nye maskiner på fabrikkerne i USA og rundt omkring i verden, så er der ikke mange, som kommer ud på en tilfældig lagerplads hos en forhandler rundt omkring i verden.

Meget er udstyret er nemlig solgt for længst og længeventet. Ifølge John Deere var der en ordrebeholdning svarende på landbrugsmaskiner på knap 100 mia. kroner ved indgangen til året.  

Er situationen en anden, når året slutter og 2024 begynder, ville en analytiker vide forleden, da John Deere præsenterede deres - i øvrigt stærke - første kvartalsregnskab med overskud på mellem 13 og 14 mia. kr. og en stærkt stigende omsætning på ca. 88 mia. kr.

 - I løbet af de sidste år har vores ordrebøger helt sikkert været større, end de tidligere har været, og efterspørgslen har været større end udbuddet, lyder det for chefen for John Deeres investor relations Brent Norwood i forbindelse med et møde med en række aktieanalytikere, som følger John Deeres ve og vel tæt.

Han kalder det for tidligt at komme med en skråsikker melding på situationen sidst på året.

- Vi forventer at få et lille lager af maskiner til marken i slutningen af året, og mange af vores forhandlere forventer, at nogle produkter forbliver til levering ud i 2024, siger han og tager forbehold for vejr og vind i landbruget.

- Vi må se, hvordan afgrøderne udarter sig, før vi kan komme med et fuldstændigt billede af, hvordan billeder ser ud for det nye år, siger han.  

John Deere-cheferne oplyser også, at den gigantiske værdi på ordrebeholdningen også forøges på grund af stigende materiale- og maskinpriser og periodevis lange ventetider på komponenter til produktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.