John Deere har øjnene stift rettet mod 1. marts
Landmænd udskyder maskinindkøb, mens de venter på skarp deadline 1. marts.

Kommer der hul igennem til Kina for en række amerikanske landbrugsvarer efter 1. marts?

Spørgsmålet får i øjeblikket en lang række farmere til at udskyde deres næste maskinkøb, oplyser John Deere efter, at de fredag offentliggjorde deres kvartalsregnskab.

”Usikkerhederne på handelsområdet sætter nogle indkøbsbeslutninger på pause, mens kunderne tager en lad os vente og se-attitude”, lød det fra Josh Jepsen, John Deeres direktør for investor-relationer på et investor-møde sent fredag dansk tid ifølge Wall Street Journal.

Ifølge avisen oplyste John Deere samtidig, at ordrebogen netop nu er mindre end forventet.  

John Deere – og ikke mindst de amerikanske landmænd – håber, at Det Hvide Hus får held med at give Kina en deadline til 1. marts til at indgå en handelsaftale med USA, hvor toldbarriererne bl.a. skal nedsættes på landbrugsprodukter. Hvis ikke truer USA med at hæve tolden på kinesiske varer yderligere pr. 2. marts.

Med eller uden en handelsaftale forventer John Deere dog stadig at komme nogenlunde igennem 2019 med et forventet overskud på 24 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.