John Deere i top i fjeldene
I 2016 blev der solgt flest John Deere i Norge. Sidste års nyregistreringer af traktorer i Norge steg ganske lidt sammenlignet med 2015.

I Norge elsker de John Deere. I hvert fald hvis man ser på statistikken over nyregistrerede traktorer. Hver fjerde nyregistreret traktor er en John Deere, og i alt blev 755 John Deere-traktorer indregistreret i 2016.

Det skriver det norske fagblad Bedre Gaardsdrift.

Traditionen tro ligger den gul-grønne traktor på førstepladsen til forskel fra Danmark, hvor New Holland oftest indregistreres. På den norske andenplads ligger Massey Fergusson og tredjepladsen går til finske Valtra. I alt blev 3085 traktorer indregistreret i 2016 i Norge, det er 14 flere end året før - et frygteligt svagt traktorår, skriver fagbladet.

Øget markedsandel

På trods af førstepladsen er antallet af John Deere faldet med 4,3 procent siden sidste år. Flere venter på den nye 5R-model af John Deere, skriver det norske fagblad og forventer derfor, at 2017 bliver en optur for traktorproducenten.

Flere traktorer i julemåneden

December er normalt en måned, hvor tallene stiger. På den norske andenplads er Massey Ferguson, der klarer sig godt både i december og for hele året. 116 nyregistrerede i december, og en stigning på næsten en procentpoint for hele året med 632 - 26 flere end 2015. Dermed har de en femtedel af det norske marked. Det er den tredjebedste markedsandel siden årtusindskiftet.

Tredjepladsen, Valtra, stiger også - 467 nyregistreringer. Det er 10 flere end året før, og en markedsandel på 15 procent. På fjerdepladsen ligger New Holland med 344 nyregistrerede traktorer i Norge - 15 flere end året før, og en markedsandel på 11 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.