John Deere mister salg for 14 mia. i corona-kvartal

Maskingiganten er påvirket af corona-krisen, men har stadig tjent et pænt milliardbeløb på bundlinjen.

Det kan bestemt mærkes hos traktorproducenterne, at corona-krisen i uge- og månedsvis har gjort det bøvlet at producere traktorer og maskiner rundt omkring på fabrikkerne.

I en frisk kvartalsmeddelelse oplyser John Deere, at det samlede salg for seneste kvartal, der sluttede 3. maj, er faldet med 14 mia. kr. i forhold til samme kvartal sidste år.

John Deeres omsætning faldt dermed til knap 63 mia. kr. Det er tæt på en femtedel mindre end i 2019.  

På bundlinjen mærkes krisen også, om end John Deeres store produktion og salg af maskiner stadig genererer et pænt milliard-plus.

Således faldt resultatet for hele Deere-koncernen til ca. 4,5 mia. kr. i perioden – et fald på 41 pct.

John Deere kan i øvrigt oplyse, at faldet er noget mindre på landbrugsmaskiner, hvor driftsresultatet faldt med 22 pct. mens faldet til sammenligning var på hele 72 pct. for entreprenør- og skovmaskiner.

Samme udvikling kan ses i John Deeres aktuelle forventninger til hele regnskabsåret 2020.

Mens John Deere forventer, at salget af entreprenør- og skovmaskinerne falder med hele 30 til 40 pct. på årsbasis, så forventes salget af landbrugsmaskiner og maskiner have-park kun at falde med 10 til 15 pct.

Samlet forventer John Deree en indtjening på mellem 11 til 13,6 mia. kr. for hele 2020. Konkurrenter som Agco og CNH har i øvrigt suspenderet deres prognoser for 2020 på grund af den usikkerhederne omkring corona-krisens udvikling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.