John Deere varsler prisstigninger

Øgede omkostninger til fragt og råvarer skal hentes ude hos kunderne, lød det hos John Deere, da man har til morgen amerikanske tid leverede kvartalregnskab.

Godt nok er der ny vækst hos John Deere – og et positivt syn på 2018.

Men børsmarkedet var ikke helt glædesstrålende, da selskabet bag John Deere, Deere & Company, leverede årets andet kvartalregnskab her til morgen, og sendte aktien ned med over tre procent her til morgen.

Omsætningen i kvartallet steg ellers med 29 pct. til knap 11 mia. dollars og indtjeningen steg fra 700 mio. dollar året før i samme periode til 1,1 mia. dollar.

Op af dagen har John Deeres aktier dog rettet sig en del – og måske er det en negativ nyhed for køberne af deres produkter i landbruget, skov- og entreprenørområdet, som har fået investorerne til at se lidt mildere på tingenes tilstand hos John Deere.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg varsler John Deeres CEO Sam Allen ”prisinitiativer” i fremtiden. Stigende omkostninger til fragt og brændstof i USA tynger nemlig maskingiganten, ligesom råvarepriserne for tiden meldes i vækst. 

Til gengæld ser man positivt på markedsudsigterne og forventer 22 procent øget salg til landmænd og have/park verden rundt og hele 84 procent til skov- og entreprenørområdet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.