John Deere: Her er motoren, du kan bruge på stortraktoren uden dieselolie

Motoren kan fødes med majs, hvede eller sukkerrør.

Der har foreløbig været stille omkring John Deeres ellers enorme standområde på Agritechnica.

Kort før messen melder John Deere så ud, at man kommer til at udstille en prototype af en ni liters motor, der skal kunne køre på en række biobrændstoffer og alternativer til dieselolien, som stadig fylder massivt i landbruget.  

Dermed kan være et spændende alternativ på vej til eks. traktorer i John Deeres lidt større traktorklasser i 7 og 8-serierne indenfor de kommende år. 

Ifølge John Deere tror man, at netop biodiesel, HVO-diesel og ethanol på mellemkort sigt er vejen udenom fossile brændstoffer, når det gælder større køretøjer.   

John Deere arbejder samtidig på batteridrevne traktorer og maskiner, men her er erkendelsen samtidig, at det på kort sigt bliver svært at introducere teknologien på lidt større traktorer og maskiner. John Deere har tidligere udtalt en forventning om at sende den første elektriske traktor ud i markedet i løbet af de næste tre år.  

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.