John Deere vokser kraftigt – solgte for astronomisk dollarbeløb

Traktor-giganten øgede omsætningen med 26 procent.

Deere & Company, virksomheden bag bl.a. traktormærket John Deere, har i 2017/18 løftet omsætningen til ca. 244 mia. danske kroner.

Dermed steg totalomsætningen med 26 procent. Langt hovedparten kommer fra John Deeres salg af landbrugs-, skov- og entreprenørmaskiner på markeder verden rundt.

På bundlinjen var der 15 mia. kr. efter skat tilbage til selskabets aktionærer, en lille fremgang siden sidste år.

Fart på USA - flat i Europa

Deeres CEO betegner selv resultatet som solidt og bemærker, at der er fremgang i salget i bl.a. det seneste fjerde kvartal.

”I det fjerde kvartal har salget af landbrugsmaskiner tager yderligere fart i Amerika, mens salget af entreprenørmaskiner er fortsat op”, konstaterer Samuel R. Allen.

På aktiemarkederne jubler investorerne dog ikke ved første regnskabsmelding. John Deeres forventninger til 2019 er ikke høje nok, lyder meldingen i markedet onsdag eftermiddag dansk tid.

John Deere forventer, at salget af landbrugsmaskiner og maskiner til have/park-segmenterne stiger med tre procent i det nye regnskabsår. Her trækker udsigterne til et fladt marked i EU lidt ned ovenpå tørken i år.

Indenfor entreprenørmaskiner ser John Deere noget lysere på tilværelsen med forventninger om øget salg på 15 pct. for 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.