Jyderne dominerer hårdt dansk maskinstationsarbejde

80 procent af arbejdet foregår fra jyske maskinstationer, viser vores rundtur i maskinstationernes nøgletal anno 2023.

De jyske maskinstationer sidder solidt på enterprisen med at udføre arbejde i deres maskiner for danske landmænd.

Ny opgørelse fra DM&E viser, at de jyske lokalforeningers medlemmer i organisationen står for ca. 80 procent af den samlede aktivitet på maskinstationsområdet på 2,7 mia. kr. med 2021-tal.

De sjællandske maskinstationer står for små 12 procent, mens de fynske maskinstationer står for seks procent.

Samlet omsatte de 168 landbrugsmaskinstationer for cirka en kvart mia. kr. mindre end året før. Det tal afhænger dog ofte af vejr og vind i forhold til, hvor meget af aktiviteten, som når med i det ene og andet kalenderår.

Ifølge DM&E forventes omsætningen i erhvervet igen at være tilbage på forrige års niveau, når tallene for 2022 er gjort op.

De fleste danske maskinstationer har en omsætning på omkring ti mio. kr. Otte maskinstationer under DM&E’s faner har en omsætning på over 40 mio. kr.  

Rekord i opjusteringer af priserne

Rundt omkring på landets maskinstationer regnes der for tiden på 2022-regnskaberne, inden revisionen skal i gang med at underskrive dem.

DM&E har dog spurgt medlemmerne tidligere på måneden i fersk brancheundersøgelse.

Her siger en tredjedel af dem, at de får et bedre driftsresultat end året før, mens halvdelen melder uforandrede resultater i forhold til året før – mens en lille gruppe på 15 procent melder om dårligere regnskaber.

2022 kunne ellers give bange anelser, da maskinstationerne om nogen har været eksponeret for stigende brændstofspriser. Priser som i snit er steget med 3,6 kr. pr. liter i løbet af året.

75 procent af DM&E’s maskinstationer siger dog, at de har sendt de stigende omkostninger videre til deres kunder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.