Jyske maskinforretninger stopper som Deutz-Fahr forhandlere

Erfaren forhandler stopper efter 20 år med traktormærket.

Opdateret kl. 16.10 med kommentar fra Lars Wear, adm. direktør HCP.

Deutz-Fahr importøren HCP i Krogager har afbrudt samarbejdet med Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning, oplyser maskinforretningen i en pressemeddelelse.

Informationerne bekræftes af HCP i Krogager, som også oplyser, man har opsagt Helms som Deutz-forhandler, da man i øjeblikket arbejder med mærkets forhandler-struktur. 

Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning oplyser i deres pressemeddelelse, at  man gennem længere tid ikke rigtigt har kunnet ”finde melodien” sammen.

 ”Det er selvfølgeligt lidt ærgerligt, for da Kurt, der ejer den anden halvdel af forretningen, og jeg startede op for godt 20 år siden, var det med afsæt i Deutz-Fahr, og jeg er da sikker på, at vores teams i de to forretninger helt uden at prale kan påstå, at vi er nogle af dem, der ved mest om Deutz-Fahr i Danmark”, siger han. 

Det oplyses, at maskinforretninger i Brørup og Ølgod fortsætter med at servicere Deutz-traktorer.

”Nu ser vi fremad, kaster mere af energien i vores salgsafdelinger over i de andre produkter og køb/salg af brugte traktorer. For serviceafdelingen bliver der nok ikke tale om de store forandringer”, siger Svend Aage Jensen. Han oplyser samtidig, at man vil fortsætte med at servicere norske Deutz-kunder, som ifølge forhandleren fragter deres traktorer til færgerne, inden at folkene fra Brørup henter dem ved færgelejet og kører dem frem og tilbage til værkstedet i Brørup.  

”Det kan godt undre, at vores værkstedspriser er så meget lavere end de norske, men det må de jo være, siden det kan betale sig for dem. Og så tror jeg også, at vi ofte er hurtigere til at lave de store og avancerede reparationer, fordi vi har erfaringen og ekspertisen i at udføre dem. Det kan selvfølgeligt også ses på fakturaen”, siger han.

HCP: Ingen stor trafik fra Norge

Hos HCP bekræfter adm. direktør, at importøren og forhandleren nu går hver sin vej. 

”Det er rigtigt, at vi har opsagt dem, og at der har været en problematik, hvor de har haft en anden tilgang til reservedele og service, end vi har haft. Vi er samtidig i en proces, hvor vi ser på vores struktur i det danske marked”, siger adm. direktør for HCP, Lars Wear.

Han understreger, at HCP fortsat vil samarbejde med forhandleren, så Deutz-kunder kan blive serviceret via Brørup Traktor- og Maskincenter som hidtil.

Lars Wear, som selv er nordmand og primært arbejder fra Norge, hvor HCP har en pæn del af sine aktiviteter, afviser, at der kan være nogen stor trafik af Deutz-traktorer, som kommer fra Norge og bliver serviceret i Danmark.

”Det koster altså rigtig mange penge i fragt at få sådan en traktor frem og tilbage. Det giver mig ikke bekymringer”, siger han.   

Opsigelsen af Helms som Deutz-forhandler sker som følge at et lavt salgstal for Deutz-Fahr, siger han.  

”Når man kun sælger en traktor sjældent og har mange mærker og aktiviteter i porteføljen, så må vi spørge os selv om, det her er et satsningsområde. Og der har vi konkluderet, at denne forhandling har optaget et distrikt, som kan bruges bedre”, siger han.  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.