Kæmpe fusion mellem danske maskinfabrikker

Bogballe og Bredal går sammen, men fortsætter som selvstændige brands.

De er begge to verdenskendte producenter af gødningsspredere.

Fremover kommer de til at arbejde tæt  sammen.

Ejeren af Bogballe, kapitalfonden Erhvervsinvest, køber nemlig aktiemajoriteten i Bredal, meddeler parterne i pressemeddelelse og skaber sammen et nyt, fælles selskab.

- Både Bogballe og Bredal er højkvalitetsvirksomheder med dygtige medarbejdere og er begge stærke globale brands inden for precision farming. Kombinationen af liftophængte og bugserede mineralgødningsspredere er et godt match, lyder det bl.a. fra direktør i Erhvervsinvest, Thomas Marstrand.

Tilsammen beskæftiger de to virksomheder 109 medarbejdere på tre produktionsfaciliteter, 64 medarbejdere på Bogballes fabrik beliggende i Bøgballe mellem Vejle og Horsens samt 45 medarbejdere på Bredals nuværende to fabrikker begge beliggende i Vejle.

Begge selskaber er blandt de bedst indtjenende virksomheder i den danske agroindustri.

I seneste regnskab noterede Bogballe A/S sig for et resultat før skat på 112 mio. kr. mens Bredal A/S havde et resultat før skat på 16,7 mio. kr.

Bredal A/S gik iøvrigt ind i 2023 som en yderst velkonsolideret virksomhed med en egenkapital på 144 mio. kr., soliditetsgrad over 90 procent og meget lav gældsniveau.

Bogballe har både efter Erhvervsinvest overtagelse og tidligere som ejet af familien Laursen været berømt for evnen til at tjene penge på sin produktion og fremstå som en yderst robust virksomhed. 

De to ejere af Bredal, Anders Bull Jensen, CEO i Bredal og Torben Sørensen, COO i Bredal bliver medaktionærerer i den nye virksomhed, hvor de også fortsætter i deres nuværende stillinger i Bredal.

Ifølge Bogballe og Bredal får de en aktiepost på 9,7 procent af aktierne, mens Erhvervsinvest får 90,3 procent af aktierne i selskabet Bogballe / Bredal Investment A/S. 

- Bogballe og Bredal er et godt match og vi har set meget frem til sammenlægningen. Vi har altid være gode kollegaer og har stor respekt for Bogballes udvikling og produkter. At virksomhederne nu lægges sammen, tror vi på mange måder bliver givtigt. Vi er stolte og taknemmelige over alle de dygtige medarbejdere, som har bidraget positivt til at bringe Bredal hertil. Det har nu muliggjort starten på en ny og spændende rejse, udtaler Anders Bull Jensen og Torben Sørensen.

Hos Bogballe mener direktør Henning Troelsen, at sammenlægningen giver nye muligheder på teknologisiden.

- I en årrække har landbruget oplevet en stigende digitalisering af landbrugsmaskiner, her vil Bredal og Bogballe f.eks. sammen kunne videreudvikle på produktprogrammerne, så begge brands forsat vil være de førende producenter af unikke mineralgødningsspredere til præcisionslandbrug, udtaler han.

 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.