Kæmpe løft på ny generation Valtra
Større kabine, længere akselafstand og et langt mere moderne design præger Valtras helt nye T-serie.

Seks modeller med en maksimal effekt fra 170 til 250 hestekræfter. Det er specifikationerne på Valtras helt nye T-serie, som blev præsenteret for den europæiske landbrugspresse tirsdag.

Der er langt hen ad vejen tale om en helt ny traktor, hvor især kabinen og designet har fået et markant løft. Den nye kabine er omtrent lige så lang som den nuværende, men den er 20 centimeter bredere og dermed mere rummelig for chaufføren. Kabinen har fem stolper, hvilket giver godt udsyn til højre, men som samtidig giver en lidt mindre dør i venstre side, der er langt lettere at åbne og lukke.

Lille joystick styrer transmission

Betjeningsmæssigt i kabinen har Valtra holdt fast i det nuværende armlænskonsol i udformning, men med et lidt andet layout, når det gælder knapper og kontakter. Indtil videre holder Valtra også fast i den lille integrerede terminal i armlænet. Her er der ikke sket nyt.

Det er der til gengæld på betjeningen af transmissionen: Det lille kørehåndtag på siden af armlænet på Direct-modellerne og trykknapper på Versu-udgaverne er byttet ud med et lille, lækkert joystick til højre for joysticket til hydraulikken. Det fungerer som kørehåndtag i Direct-udgaven og som gearvælger i Versu-versionerne. I gear-modellerne kan du skubbe gearvælgeren til højre, hvorefter transmissionen automatisk skifter mellem alle gear i grupper på nær A og B. Er gearvælgeren trukket til venstre, styrer du manuelt transmissionen.

På Direct-modellerne med trinløs transmission kan du via håndtaget vælge, om du vil køre traktoren på kørepedalen eller eksempelvis styre hastigheden med det lille kørehåndtag.

Fire varianter

I alt fås Valtra T i fire forskellige varianter: HiTech 5, Active, Versu og Direct. HiTech 5 bliver den mest skrabede model med fast gearhåndtag, et enkelt armlæn uden terminal og med mekanisk betjente hydraulikudtag. Den kommer dog først medio 2015. De tre andre er klar til levering i løbet af foråret 2015.

Active har også mekanisk betjente ventiler, men har samme fem trins powershift-transmission som Versu - igen uden terminal. Og da Active-varianten ikke har nogen terminal har den dermed heller ingen foragerautomatik.

De to sidste versioner, Versu og Direct, er topmodellerne med både terminal og el-betjente udtag, men T234, som er den største model, fås kun i Versu og Active.

I forhold til den nuværende T-serie er akselafstanden på den nye T4 øget med 25 centimeter. Trods det er venderadius reduceret kraftigt i forhold til den nuværende T-serie. Også forakselaffjedringen er ny med større vandring, og frontliften er integreret i traktorens chassis, så hverken en monteret frontlift eller frontlæsser går ud over venderadius.

Den vendbare førerplatform TwinTrac har længe været et af Valtras kendetegn. Den funktion går videre på T4 og med den ændring, at rattet nu kan justeres sideværts i kabinen lige som på den større S-serie.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.