Kæmpe underskud for fremtidens selvkørende traktorløsning

Virksomheden bag Robotti noterer et underskud på 40 mio. kr. før skat.

2021 blev et yderst udfordrende år for Robotti-producenten Agrointelli.

Virksomheden skulle for alvor ud og lancere den danske robot på de internationale markeder, hvor den skal overbevise landmænd og grøntsagsproducenter, at den kan spare dem for en traktorfører og overtage arbejdet i marken i stedet for traktoren.

Men en ny runde med Covid 19 var med til at forsinkre den store udruldning - og de manglende indtægter spores også kraftigt i det nye regnskab.

Her oplyser Agrointelli, at året endte med et minus på 40 kr. mio. før skat. En del af forklaringen var færre faktureringer for maskinerne sammenholdt med nogle store nedskrivninger, da man har valgt at nedlægge nogle flere aktiviteter og udviklingsprojekter efter at have skiftet strategisk fokus, lyder det i årsrapporten.

AgroIntellis ejere med fondene Nordic Alpha Partners og Væksfonden i spidsen besluttede i februar at sende fornyet tro ind i projektet og kapital i form af 22 mio. kr., der forventes på plads med en kapitaludvidelse i selskabet i juni og dermed sikrer AgroIntelli nok likviditet til at forsætte.

Ifølge en going concern note i årsregnskabet, så har Agrointelli fulgt budgetmålene i årets første kvartal.

Selskabet havde i 2021 i snit 44 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere.

Trods det store regnskab har det seneste år ikke kun været præget af negative overskrifter.

Sidste år blev Robotti tilddelt en af de prestigefyldte nyhedsmedaljer fra Agrotechnica, hvor cremen af de mest spændende internationele maskinnyheder udnævnes.

For nylig fik Robotti også medvind på cykelstien, da DLG’s formand Niels Dengsø Jensen gik i pressen som en af de første danske landmandskunder. I de seneste måneder har man også offentliggjort en række nye forhandlere for produktet på flere nye internationale markeder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.