Kørte test på store gylledag: - Vi skal i gang, for ellers ryger vi bagerst i køen

På Moselund Økologi trodsede man regn og plørede marker og brugte den første dag i gyllesæsonen til testkørsel af en nyindkøbt Votech VG32 med Betec-slæbeskærsbom.

Trods heftig regn i ugevis og dyngvåde marker blev store gylledag onsdag markeret på Moselund Økologi med 800 malkekøer ved Hodsager i Vestjylland. Det skete med en testkørsel af en nyindkøbt Votech VG32-gyllevogn med en 24 meter Betec-slæbeskærsbom. Kørslen med det sæt spændt efter en Case IH Magnum 340 fik Moselunds markmand Simon Germann til at glemme alt om bedriftens våde og plørede marker – næsten.

- I går var jeg lige ved at aflyse, men tænkte så ’Nej! Vi skal i gang, for ellers ryger vi bagerst i køen af folk, der skal have tilset gyllevogne’. Og hold op, hvor er Votechen fed at køre med. Den er nem at slæbe og efterlader et lille markaftryk – også på en smattet mark – på grund af de 2meter høje hjul, som giver lav rullemodstand, siger Simon Germann.

Det var blandt andet den slags egenskaber, der fik Moselunds ejer, Torben Brødbæk, til at købe Votech VG32’eren hos Ingemann Larsen på Mors. Efter at have fået monteret computerskærme og andet udstyr blev den store gyllevogn leveret til Moselund kort før jul.

23 år som gyllemontør

Med sig i førerhuset i går havde Simon Germann montør Kim Andersen, der har arbejdet med gyllevogne i 23 år for Ingemann Larsen. 

- I den tid er der sket en enorm udvikling inden for gyllevogne, og det er Votech VG32 efter min mening et godt eksempel på. Ikke bare pga. dens avancerede teknologi, men også fordi den har gennemtænkte løsninger, som er lavet på baggrund af en dialog med kunderne om deres behov, siger Kim Andersen.

De mange år i gyllevognsbranchen har også givet ham indblik i følgerne af klimaforandringer.

- Mange tror, at det kun er høsttiden, som er en travl tid i landbruget, men der er også kommet godt pres på i gyllesæsonen. Blandt andet fordi vintrene, og selve gyllesæsonen, er blevet meget vådere. Tidligere kunne man altid gå i gang eller et andet sted i Danmark, men nu regner det ofte rigtig meget over alt. Det forsinker udbringningen af gylle i begyndelsen af sæsonen, og så skal alle nå meget på kort tid, når man endelig kan begynde at køre gylle, forklarer Kim Andersen og tilføjer:

- Det giver sådan en som mig mere end rigeligt at se til, men når så en landmand med et stort smil siger ’Godt gået. Tak, fordi du fik gyllevognen op at køre’, er det det hele værd.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.