Kan blive Danmarks bedste: Men voksede op uden traktor
Daniel Højbjerg fik sin første traktor som 10-årig. Men lidt atypisk kommer han ikke fra landbruget.

Med en far, der er cykelsmed, og en mor, som er kontormedarbejder, ligger uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker måske ikke umiddelbart til højrebenet for 21-årige Daniel Højbjerg.

Han er på den måde lidt atypisk inden for uddannelsen, fordi han ikke er født eller opvokset på et landbrug. Men det holder ham ikke tilbage.

»Jeg har altid haft interessen for traktorer og landbrugsmaskiner. Jeg var vel 10 år, da jeg fik min første traktor - en Ferguson, som min far hentede med mig, og hvor motoren havde sat sig i. Traktoren kører den dag i dag, og jeg har fire mere af slagsen«, fortæller Daniel Højbjerg, den ene af DBL-feltets fire finalister.

Rundt om det meste

På efterskolen valgte han landbrugsmaskin-mekaniker-uddannelsen frem for at køre med maskinerne selv i landbruget.

»Jeg kan godt lide at køre med dem. Men det giver mig en anden udfordring at fejlsøge og reparere på maskinerne, så jeg var ikke i tvivl«, fortæller han.

Han blev prikket til af en underviser på Erhvervsskolerne Aars om muligheden for at deltage i DBL. Og det endte med, at Daniel Højbjerg kom gennem nåleøjet som en af de fire finalister.

»Jeg blev lidt nervøs, da jeg fik det at vide, og jeg skal også nok få sommerfugle i maven op til konkurrencen«.

»Men jeg synes selv, jeg har været omkring det meste på skolen, så det er ikke sådan, at jeg frygter nogle emner og opgaver mere end andre«, uddyber Daniel Højbjerg.

»Der er jo grænser for, hvor galt det kan gå«, ler han, og tilføjer, at DBL bliver en god ballast at have med på såvel cv’et som til svendeprøven senere i uddannelsen.

Faktaboks

Daniel Højbjerg:

  • 21 år.
  • Er EUX-elev og tager dermed en studentereksamen sideløbende med uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker.
  • Bliver færdiguddannet til sommer næste år.

Johannes Mertz A/S:

Martin Andersen, værkfører hos Johannes Mertz, er ikke i tvivl om, hvad der har ført Daniel Højbjerg frem til DBL. 

»Daniel interesserer sig for tingene. Og det kan man bare mærke. Han får tingene lavet, når han kaster sig over dem«. »Han er virkelig selvstændig, og hvis vi har en traktor med et problem, vi ikke lige kender løsningen på, er han ikke bleg for at skille tingene ad«, siger Martin Andersen, der har haft den unge lærling hos sig i hele praktik-tiden.

»Han er bare en god knægt«, understreger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.