Kendt teknik-medium til traktorproducenter: I må kunne gøre mere ved tyverierne

Morgenposten giver dig mandag morgen gennemgangen af stort og små fra maskinernes verden. Kendt medie efterlyser større handling mod tyverier fra traktorproducenterne.

God mandag morgen,

Vi er godt på vej ind mod nogle meget spændende dage på nyhedsfronten. Op til weekenden bliver det nemlig afsløret, hvem der kommer til at pryde deres sidste nye produkter med Agromek-stjerner.

Alt imens bliver det nu også internationalt råbt vagt i gevær mod stadigt flere tyverier af GPS-udstyr. Kendt teknik-medie efterlyser mere handling fra traktorproducenterne.

Det kan du læse mere om lige om lidt.

Først skal vi lige runde et par andre aktuelle historier.

Fendt spytter nyt system ud i Danmark

Det sidste års tid har en af de store nyheder fra traktorproducenten Fendt været det nye operativsystem Fendt One. Det går kort sagt ud på, at man som bruger får en lange række muligheder på sine terminaler i traktoren, du også kan følge og indstille hjemme fra kontoret. Det nye system er kommet rigtig godt i gang i Danmark, hvor et sted mellem 25 og traktorer nu er slutsolgt eller leveret med systemet, lyder det fra Agco Danmark, da jeg spurgte til en status i fredags.   

Svært at møde kunder: Men traktorerne blev solgt

Vi forbliver en kort stund i samme lejr. I weekenden havde vi en historie om maskinforretningen Karl Mertz ud fra sidste uges statistik over de ”regionale traktorvindere”. Karl Mertz forhandler bl.a. Fendt, og traktormærkets succes på sydhavsøerne var en af årsagerne til, at maskinforretningen i 2020 solgte traktorerer som aldrig før – paradoksalt nok, når man tænker på, at corona har udsat åbent hus og dyrskuer og andre kundevendte arrangementer.

Se her:

Ingen dyrskuer og åbent hus: Men maskinhandleren fra Sakskøbing solgte traktorer som aldrig før

Det køber vores naboer

I den seneste tid har vi netop skrevet en del artikler om traktorsalget. Vi har også set lidt til nabolandene. Mens danske landmænd 11 år i træk har shoppet flittigst traktor hos New Holland, så er tendensen noget anderledes, når vi hører til traktorsalget i Norge, Sverige og Tyskland. Vores nordiske naboer er noget mere glade for finske Valtra – og så er tyske traktorkøbere meget loyale overfor de tyske traktormærker.

Se her:

Snus, myseost og karrypølser: Vi er forskellige – også på traktorkøb

Profi om gps-tyverier: Det må kunne gøres bedre

Dagens overskrift fandt jeg på efter, at jeg havde læst den nye udgave af teknikmagasinet Profis engelske version. Her undrer lederskribenten sig ganske over, at traktorproducenterne ikke har gjort mere for at undgå gps-tyverier, som vurderes til at være et problem i vækst på de britiske øer, som jo desværre også er alt for velkendt hjemme i vores egen lille andedam.

”Vi hører, at forsikringsselskaberne siger, at landmændene selv skal demontere gps-hatte. Selvfølgelig skal ejerne også selv gøre noget. Men er det realistisk, at de skal ud sent om aftenen i mørket for at fjerne udstyret? Lyder som om der venter ulykker om hjørnet. Der må helt sikkert være bedre og sikrere løsninger. Så over til traktorproducenterne, de må i tænkeboksen og finde løsninger”.

Den er hermed givet videre – i øvrigt er holdningen helt i tråd med den, som tidligere er blevet rejst fra politiets side i Danmark.

Ugens profil: Tidligere mediemand og landmand blev Väderstads salgschef i Danmark

Er man nysgerrig efter at høre mere om de mange folk, der arbejder i maskinbranchen i Danmark, så skal man følge med, når vi ugentlig har fat i branchens mange spændende folk. I den seneste uge var det Väderstads salgschef Asger Jørgensen, der i interviewet slår et slag for produktets holdbarhed – og nytænkning.

”Väderstads politik om at nye maskiner, skal kunne gøre arbejdet bedre og hurtigere, betyder at der konstant udvikles i nye retninger. Et eksempel er Väderstad SeedEye som kan tælle kernerne ved såning af korn. Man kan derved udelukkende fokusere på at så det ønskede antal planter pr hektar. Volumen og variation i kernestørrelse skal man ikke koncentrerer sig om”, lyder det bl.a. i interviewet, som du finder her.

Frontfigur for solide svenske harver: "Først og fremmest skal man gøre, hvad man kan"

100 år med Britains

Inden vi slutter af her til morgen, så går jeg lige i barndom et minut eller to.

Tilbage i 80’erne tilbragte jeg mange timer med små traktormodeller. Det fedeste var at lave en ”hack” af modellerne med tvillingehjul, gerne trillingehjul og det som var endnu bredere og så ellers sprede salt ud over stuegulvet, indtil der var nogen, som blev lidt trætte af den aktivitet.

Dengang stod der altid Britains på pakkerne. Og mærket lever i bedste velgående. Faktisk fylder det 100 år i år. Det fejres ifølge Farmers Guardian med en speciel edition i 7.500 eksemplarer af den Fordson Major, som for alvor satte traktor/legetøjsproducenten på landkortet.  

Britains har i øvrigt også lige lanceret en Claas Xerion 5000, så trods alderen på 100 år, så er der altså også topmoderne maskiner fra den kant af.

Sker i ugen:

Som jeg allerede har hintet, så bliver fredag en yderst spændende dag. Her bliver det afsløret, hvem som får Agromek-stjerner i en speciel edition uddeling fra den store danske landbrugsudstilling.

Stjernerne bliver yderligere præsenteret og beskrevet i et større tillæg om næste uges nyhedsuge i landbruget, AgroWeb, som vi hos LandbrugsMedierne arrangerer med Agromek som partner.

Læs mere om opvarmningen til Agromek-stjernene:

Agromek lover fire nyheder med europæisk messedebut

Og se hvad AgroWeb egentlig er for noget her:

 

AgroWeb - Ny digital udstilling er klar i januar

Ha’ en fornøjelig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.