Kimadan lancerer gyllevogne i mindre størrelser

Gyllevogne behøver ikke være kæmpestore. Kimadan er på vej med en ny serie gyllevogne, hvor den første er en 20 kubikmeters model.

Nogle landmænd bliver bekymrede, når de mange tons i de helt store gylletræk kører hen over deres marker – og andre foretrækker at have stor kapacitet og hastighed.

Til de første har AP-K opgraderet Kimadan-vognene og tilført en moderne styring med sektionskontrol osv. Ifølge en pressemeddelelse består brugerfladen af et digitalt display med touchbetjening og knapper. Modelbetegnelsen for den nye vogn er Kimadan 2.022, og den kan blandt andet leveres med kran, en nydesignet 3-punkts lift med optimeret geometri eller f.eks. tvangsstyret aksel, hvis det måtte ønskes.

Kimadan 2.022 kan leveres i flere størrelser med en eller to aksler og forskellige dækmonteringer. Den første i serien er en to-akslet 20 kubikmeters model, som er monteret med 710/55 R34 Alliance Flotation Radial 388 dæk, der er standardtypen for den model.

Adm. direktør Jens Chr. Hundahl er spændt på, hvordan markedet i Danmark og resten af Europa reagerer på en relativt lille gyllevogn som Kimadan 2.022.

- AP-K ApS er lokal forankret i Danmark, men vi har et globalt udsyn, og jeg er ret sikker på, at en del danske landmænd, der stadigvæk selv kører gylle ud, og rigtigt mange udenlandske landmænd vil sætte pris på en mindre men topmoderne gyllevogn. Hvor arealerne f.eks. er kuperede, er det nærmest umuligt at slæbe rundt på de store vogne, siger Jens Chr. Hundahl i pressemeddelelsen.

Det er AP-K’s strategi at arbejde sammen med anerkendte, europæiske systemleverandører for at gøre vognene så driftssikre og servicevenlige som muligt. På Kimadan 2.022 er det Bosch Rexroth, der leverer både elektriske og hydrauliske styringer og ventiler.

Nyheden leveres med en holdbar overfladebehandling bestående af en indvendig epoxy-behandling, mens den udvendigt er grundmalet to gange, hvorefter den har fået to lakeringer. Hvis det ønskes, kan Kimadan 2.022 leveres med galvaniseret tank.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.