Knækstyret Claas: "Den er ret vanedannende"
Claas Torion Sinus er med både knæk- og hjulstyring mere manøvredygtig i forhold til mere traditionelle gummihjulslæssere.

Claas Torion Sinus-serien er en af de maskiner, man kan prøve på Claas’ udendørs testbane på Agromek. Læssemaskinerne i Sinus-serien spænder over tre modeller på fem, seks og ni ton, men det er styringen af dem, der er det spændende.

"Maskinerne er knækstyrede, men de drejer også på baghjulene", fortæller Martin Holm Thomsen, produktspecialist på læssemaskinerne hos Claas.

I stedet for 40 grader maksimal drejevinkel har Torion Sinus blot 30 grader som det maksimale i knækket. Men de otte grader, som baghjulene drejer ved fuldt udslag, giver maskinen et los i manøvredygtigheden.

"De, der har prøvet maskinen, finder den ret vanedannende. For den er rigtig let at komme rundt med", fremhæver Martin Holm Thomsen.

Sinus-serien kiler sig ind mellem de tre eksisterende serier af Torions, og foreløbig er teknikken med at dreje på baghjulene forbeholdt de tre maskiner fra fem til ni ton.

"I den størrelse rammer vi mange landbrug, som skal bruge en maskine til at læsse foder med. Her kommer systemet rigtig til sin ret. De større modeller, som er mere målrettet maskinstationerne, har måske andre prioriteter, der ligger højere end lige manøvredygtigheden", tilføjer Martin Holm Thomsen.

Du kan opleve Torion læssemaskinerne samt nye teleskoplæssere på Claas testbanen, der ligger bag ved hal G.

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.