Kommende Fendt 900 runder 400 heste

Fendts nye 900-serie, der spøger i kulissen kan få op til 415 hestekræfter - i hvert fald i Nordamerika.

Den er ikke officielt lanceret endnu. Men den er med på listen over kandidater til Tractor of The Year-konkurrencen senere på året - og så har Fendt også lagt de første teaserbilleder ud på diverse sociale medier.

Der er selvfølgelig tale om Fendt 900-serien, en af de mest populære stortraktorer på dansk grund. Den er på vej i en ny generation, hvor den rent designmæssigt kommer til at ligne den større 1000-serie og 900MT-bæltetraktorerne. Og så får den sansynligvis også flere hestekræfter end den nuværende serie.

En amerikansk lancering af serien viser, at der i hvert fald på amerikansk grund bliver tale om fem modeller, hvoraf den største runder 415 hestekræfter, hvor topmodellen kommer til at hedde Fendt 942. Om det også bliver tilfældet på europæisk grund, må vi vente med at få svar på, til den lanceres i løbet af sommeren med officiel premiere på Agritechnica til november.

Foruden designet af serien kommer de nye 900-modeller sansynligvis også til at køre på 44 tommer dæk, hvilket er en opgradering fra de nuværende 42. I 2017 lancerede Trelleborg sit første dæk i den dimension, og det kan gå hen og blive en populær størrelse, fordi 42 tommer efterhånden kniber til de store traktorer:

»Trods traktorernes størrelse, så vil man jo gerne have, at de er så kompakte som overhovedet muligt. Derfor har traktorproducenterne indtil videre ikke ændret på dimensionerne, så de større traktorer kan udstyres med et 46 tommer dæk uden at kollidere med skærme eller kabine,« siger Ole Dall, produktchef hos GKN Wheels, der fremstiller fælge til landbrugsindustrien.

Her kommer de 44 tommer ind i billedet - i første omgang altså på Fendts nye 900-serie.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.