Kommende Vervaet får træk på alle hjul
Vervaet kan ligge op til 130 hestekræfter på det midterste hjulpar. En fordel, der giver bedre træk i kuperet terræn og lavere brændstofforbrug, lover producenten.

Når hollandske Vervaet udstiller på Agritechnica, bliver det med en helt ny 5x5 Hydro Trike XL udgave af koncernens selvkørende gyllenedfælder.

En af de store ændringer er, at maskinen nu får træk på alle fem hjul. Det midterste hjulpar, der også er udskydelig, kan tilføres op til 130 hestekræfter via en hydraulisk oliemotor, og trækkraften på samtlige fem hjul er elektronisk styret.

Fordelen er bedre træk i kuperet terræn, men også et lavere brændstofforbrug, lover Vervaet i en pressemeddelelse.

Kan låse affjedring

Allerede tidligere i år lancerede Vervaet en VSG-drivlinje, hvor to hydraulikmotorer driver bagakslen. Når maskinen kører den ønskede hastighed i marken, kobles den ene motor delvis fra.

På landevejen kører maskinen også kun med én motor og op til 40 kilometer i timen ved 1.200 omdrejninger fra den 530 hestekræfters store Paccar motor. Alt i alt ændringer, der skal reducere forbruget.

Også affjedringen er ny på næste generation Vervaet. Et trepunkts affjedringssystem med store støddæmpere afløser de nuværende bladfjedre og giver maskinen mulighed for automatisk at låse en eller flere støddæmpere, hvis hældningssensorer vurderer, at det er nødvendigt ved kørsel i kuperet terræn. Endelig er kabinens touchskærm forbedret.

I Danmark importeres Vervaet af Valtec i Gravens ved Kolding. Her venter Steen Lerche Hansen spændt på at se den nye maskine.

»Det lyder som om, at Vervaet har lyttet til markedet og udviklet maskinen i den retning, de danske maskinstationer og chauffører ønsker. Så vi kan ikke tillade os at klage«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.