Kommer der 10.000, så klarer vi også det

Et sted mellem 225 og 250 traktor i alt fra mindste traktortræk-klasse til Europas største traktorpullere mødes i Brande i weekenden 7. og 8. september.

Europameskabet i traktorpulling afholdes nemlig i år i Danmark - og for, at det ikke er nok i sig selv, så kombineres det også med LandboUngdoms DM i traktortræk, der ligesom pulling-stævnerne traditionelt også trækker tusindvis af tilskuere til.

Der budgetteres efter 6.000 til 7.000 gæster, men om alt går godt, så kan det ikke udelukkes, at der kommer 10.000 til 12.000 gæster på Danmarks største traktortræk-arena, pulling-arenaen i Brande,.

Denne udgaves profiler er bagmændene, formanden for Dansk Tractor Pulling, Steffan ’Stub’ Jensen, og formand for DM i traktortræk hos LandboUngdom, Jimmy Pedersen.

T+T: Hvad forventer I jer af det store stævne?

Stub: Jeg har store og positive forventninger. Der er en del ubekendte. Vi ved ikke, hvor mange tilskuere, der normalt går til begge dele - og hvad vi så ender på. Og vi har en del udenlandske fans, og her afhænger det også af, hvilke af de store udenlandske teams, som kvalificerer sig hen over sommeren. Men et er sikkert, de kommer pludselig også til at se en helt almindelig John Deere fra maskinhuset hamre ned ad banerne. Det bliver interessant, og så må vi se, hvor mange folk, der kommer. Vi har i hvert fald fadøl nok, hvis der er 10.000, der gerne vil købe øl. Lad os sige det sådan«.

T+T: Stub, hvorfor er det for dig som traktorpuller spændende at se LandboUngdoms traktortræk?

»Et eller andet sted så er det samme sport, og det er startet det samme sted«.

Jimmy: »Ja, det er jo i bund og grund det samme, men hvor vi har traktorer lige fra maskinhuset og opefter, så er pullerne bare noget helt andet. Det er jo kæmpe motorer på en ramme. Det er støj og fart på en helt anden måde«.

T+T: Hvad glæder I jer mest til at se?

Stub: »Personligt er det nok Super og Pro Stock, men jeg kommer nok ikke til at se så meget. Der bliver travlt under stævnet. I år har vi iøvrigt fået nye regler i Europa. Det har vendt lidt op og ned på stillingerne, da flere kommer med i det afgørende træk, pull off’en. Det har givet spænding«.

Jimmy: »Det er at se, hvordan publikum reagerer på, at vi har lavet sådan et stort arrangement, og få noget feedback fra det. Der er en vis skepsis rundt omkring, og derfor har vi kæmpet noget med det for at få det igennem«.

T+T: Hvordan kom I egentlig med ind i den her verden?

Stub: »Det var lidt tilfældigt. En dag stod de og manglede en til at slå græsset ved pulling-arenaen i Brande. Og så blev det mig, som kom og hjalp. Derefter kom jeg med i det - og ind i bestyrelsen, og efter et år, så manglede de en formand. Jeg har selv kørt en enkelt gang med en gammel MF 165’er til en byfest, og det var sådan set det«.

Jimmy: »Jeg har vist også kørt en enkelt gang, og ellers har jeg været med ufattelig mange gange på slæden ’The Beast’«.

Emneord traktortræk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.