Kongskilde i fremstød med foderblandere i USA

Den danske maskinproducent ser stort potentiale hos amerikanske og canadiske kvægbrug. Det meste skal produceres i Sønderborg.

Kongskildes store program af fuldfoderblandere skal markedsføres til kvægavlere i det vestlige Canada samt til mælkeproducenter i Midtvesten og det nordøstlige USA, skriver den DLG-ejede virksomhed i en pressemeddelelse. Potentialet er stort med 72.000 mælkeproducenter og kvægavlere. Men konkurrencen er også intens med cirka 50 lokale producenter af fuldfoderblandere.

Ifølge Kongskilde er der dog en række gode grunde til, at de ser et stort potentiale. Kongskildes foderblandere bruger mindre energi, en bedre sneglekonstruktion sikrer en ensartet foderblanding, og så er det fuldautomatiske vejesystem unikt. Endelig er den høje dollarkurs også med til at sikre en stærk konkurrenceevne.

Både små og store foderblandere

De to første foderblandere er allerede ankommet til Nordamerika, og de næste 17 er undervejs. Umiddelbart vil Kongskilde markedsføre et bredt sortiment fra små foderblandere til de helt store 3-akslede, der rummer 45 kubikmeter.

I første omgang starter Kongskilde op med en lille gruppe af forhandlere. De er ved at gennemgå et intensivt træningsforløb, og der er ansat to salgschefer, der udelukkende skal sælge Kongskildes fuldfoderblandere.

Illinois State University og Michigan State University har sagt ja til at teste deres foderblandere, så foderkvaliteten kan blive dokumenteret.

I første omgang produceres fuldfoderblanderne på Kongskildes fabrik i Sønderborg. Senere er det meningen, at det store blandekar skal produceres på Kongskildes nye fabrik i Illinois USA, og dermed spare fragtomkostninger, fordi maskinerne kan leveres i containere. Den nye fabrik står klar til sommer.

 

Går efter to-cifret omsætning

I 2015 forventes de nye produkter at udgøre en beskeden del af Kongskildes nordamerikanske omsætning, men allerede i 2016 forventes en pæn, tocifret millionomsætning.

»Vi er meget optimistiske med hensyn til salget af Kongskilde fuldfoderblandere i Nordamerika, fordi vi har et godt produkt, et stærkt nordamerikansk forhandlernet og en dygtig salgsorganisation, siger Ole Gade, adm. dir. i Kongskilde.

Emneord foder

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.