Konkursramt agrofabrik overtages af kendte maskinfolk
Sliddelsfabrikanten Mølbro genoptager produktionen igen i dag efter have været konkursramt.

Kort efter nytår blev sliddelsfabrikanten Mølbro erklæret konkurs, og de 35 ansatte måtte gå hjem.

I dag er til gengæld en glædens dag for de ansatte på virksomheden i Sorø.

Den overtages nemlig af flere kendte branchefolk, bl.a. Peter Hansen fra maskinfabrikken Thyregod og Kaj Pedersen, Bodal Holding, som er medejer i en række agroindustri-virksomheder.

Dermed er produktionen tilbage i fuldt omfang fra dags dato, oplyser de i en pressemeddelelse.

Kaj Pedersen kalder det naturligt at steppe ind for at få en gammel og stolt samarbejdspartner til at fortsætte.

”Jeg har arbejdet sammen med Mølbro i mange år og har været glad for de gode produkter firmaet producerer”, siger han i en pressemeddelelse, hvor Peter Hansen betegner Mølbros produkter som kvalitetsvarer.

”Vi er glade for at vi med dette køb kan være med til at sikre en god dansk virksomhed. Mølbro har altid stået for gode kvalitetsvarer”, udtaler Peter Hansen, som også er formand for maskinfabrikken Thyregod.

Han bliver samtidig direktør i det nye selskab, mens Kaj Pedersen bliver formand. Den daglige ledelse på fabrikken bliver varetaget af Carsten Jensen, oplyser parterne.  

Afkastet var for svag til afdragene

Da konkursen blev offentlig udtalte kurator Jørgen Hauschildt til Metal-supply.dk, at Mølbro havde erklæret sig selv konkurs pga. likviditetsmangel. Seneste offentliggjorde regnskab for 2016 viste et mindre overskud, mens der ikke er offentliggjort noget 2017-regnskab på nuværende tidspunkt.

"Der har været en nogenlunde fornuftig drift over de senere år. Men Mølbro har ikke kunne leve op til de budgetter, som de har lagt i den sidste periode. Men det er ikke driften i sig selv, men afkastet, som virksomheden har givet, der ikke har matchet de krav, der var til renter og afdrag på den ret betydelige gæld, som virksomheden havde", siger lød det fra kurator til Metal-supply.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.