Konkursramt: Landmænd kunne ikke betale regninger

Landbrugets krise har været med til at tage livet af Thybo Maskiner på Sydfyn, beretter stifter.

Thybo Maskiner Hårby ApS på Sydfyn har d. 12. februar begæret sig selv konkurs, skriver Maskinbladet.

"Vi har selv meldt os konkurs, fordi vi ikke ikke kunne overskue at betale vores leverandører," fortæller Jens Thybo, der stiftede virksomheden i 1976, til Landbrugsavisen.dk.

Siden et generationsskifte i 1997 har sønnen, Kurt Thybo, drevet forretningen. De har siden 2009 været autoriseret Deutz-Fahr- og Zetor-forhandler.

Hvad skyldes det, at I ikke har kunnet betale jeres leverandører?

"Det er landbrugets dårlige situation," beretter Jens Thybo.

"Det er her til sidst, hvor vi siger, at der ikke er noget at arbejde mere med. Vi kan ikke forsvare at skulle skylde vores kreditorer mere og mere," slår han fast.

Hvordan har I kunnet mærke landbrugets dårlige situation? Er det landmænd, der ikke har kunnet finansiere nye maskiner?

"Det er også regulære tab på reperationssiden. At vi ikke kan få pengene ind," siger Jens Thybo.

"Du kan bare spørge rundt ved alle andre. De har det slemt alle sammen."

To ansatte mister jobbet

Jens Thybo beretter, at to ansatte har mistet jobbet ved konkursen. Han siger, at virksomheden nu har brug for fred og ro til at finde ud af, hvad der skal ske.

Den lille forhandler har kun et begrænset maskinprogram, der nu skal afhændes, siger han. Thybo Maskiner forhandlede også havemaskiner fra Stiga samt parkprogrammet Park-Pro, et program med mærker som Iseki, Vitra, Ventra og ClubCar. Også Tanco balleindpakkere indgik produktprogrammet.

De reparerede desuden Lamborghini/Same og McCormick.

Faktaboks

Økonomiske resultater

Thybo Maskiner Hårby ApS havde i 2012 et overskud på 275.000 kroner. Året efter, i 2013, var der et underskud på 37.000 kroner.

Egenkapitalen efter regnskabsåret 2013 var på 237.000 kroner.

Emneord konkurs

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.