Konkursramt maskinhandler: Ny, tysk medejer er en stærk spiller
Tidligere direktør hos TBS Maskinpower fortsætter som ny direktør og medejer i det nye TBS. Han er langt fra overrasket over, at hverdagen fremover bliver delt med stor udenlandsk koncern.

Mange fik nok en overraskelse, da de i weekenden kunne læse, at en stor tysk Fendt-forhandler nu har opkøbt en del af konkursramte TBS Maskinpower og fortsætter virksomhedens Fendt-center i Starup ved Grindsted under det gode gamle navn.

Fra det gamle TBS fortsætter Jens Hansen både som direktør og medejer. Han er dog ikke overrasket over, at TBS endte med at få en tysk hovedejer – og dermed ny partner i selskabet efter konkursen.

»Nej, der har været snakket om det i stykke tid med Agcos route 66 med opdeling af forretninger – og så bliver tingene mere specialiserede. At det så er Raiffeisen. Det kunne også være en anden stor spiller. Men jeg er meget glad for, at det er dem. De er meget stor spiller på Fendt-markedet i Tyskland. Vi får noget viden ind, som kan gavne os med hensyn til de store dyre og maskiner. Nu har vi eks. Fendts store finsnitter Kantana. Den er ny i Danmark, mens de har kørt med den i seks år«, siger han og lægger ikke skjul på lettelsen efter hektiske dage i tiden efter, at TBS Maskinpower selv indgav konkursbegæring for lidt mere end to uger siden.

»Der har været meget at tage fat i. Men der har været god opbakning både fra Agco, advokaten og banken. Der har været opbakning hele vejen rundt. Ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre«, siger Jens Hansen og betoner, at det er dejligt, at virksomheden har kunnet bevare arbejdspladserne for en stor del af medarbejderne.

»Hovedparten kommer med over. Der er enkelte, som kommer til Toftlund(der er overtaget af Jelling og Rimmerhus maskinforretninger red.). Der er ni, som er kommet med til Starup. Det er rigtig dejligt og skønt at komme videre. Og skønt at få en samarbejdspartner, der kan drive med videre. De har stor indsigt i landbrugsdriften og en del forretninger igennem hele Tyskland,« siger han med henvisning til Raiffeisens position som tredjestørste forhandler af landbrugsteknik i Tyskland.

Bliver fullline – får andre mærker ind

Med Fendt-familien følger en lang række produkter. Jens Hansen fortæller, at han og Raiffeisen i øjeblikket sonderer terrænet for at tage andre mærker ind, så forhandleren bliver en full line forhandler udover, at man ikke skal forvente at anskaffe sig have/park-udstyr fra forretningen i Starup.

»Vi skal have redskaber, som skal servicere landmanden med alt, hvad han skal bruge. Der hvor Fendt har produkter, der bruger vi dem, men vi får også andre mærker ind, men det er stadig så nyt, at vi ikke kan sige noget endnu. Der er hel klart interesse fra Raiffeisen og os, at vi skal have fuldt program.«

Nu har I fået en stor partner. Har I så planer om, at det nye TBS Maskinpower skal være endnu større(end afdelingen i Starup)?

»Nej, det er der ingen planer om. Nu sætter vi os og ser, hvad der er her og nu.«

Kunne det være interessant at overtage Jysk Maskincenter i Randers?

»Nej, det synes jeg ikke. Nu sætter vi fuld fokus på Starup og samarbejdet med Raiffeisen.«

Hvorfor kunne I ikke selv drive det videre ind uden at gå konkurs?

»Der er nogle ting, som man ikke helt forstår. Jeg har fået at vide, at det skal man ikke tænke sig meget på.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.