Korte høstperioder skærper krav til snittervogne

Pöttinger er Agritechnica-aktuel med nye Jumbo snittervogne, hvor foder- og ensileringskvalitet og kapacitet får en tand til.

Effektivt udstyr til græs er og bliver et af østrigske Pöttingers kerneområder, og på Agritechnica synliggøres det blandt andet af en ny serie Jumbo snittervogne, hvor flere gode egenskaber har fået en tand til, såsom holdbarhed, kapacitet og foderets renhed og kvalitet.

Pöttingers danske salgschef, Lars Andreasen forklarer, at efterhånden som høstperioderne bliver kortere og kortere, så øges kravene til mere og mere effektive maskiner, og det betyder bestandig udvikling af teknikken.

Jumbo vognenes nye pick-up er udstyret med seks millimeter tykke Durastar pick-up fjedre. Den styrede syv rækkers pendulophængte pick-up med kurvestyr i begge sider resulterer i højt indtag, også under vanskelige forhold. Superlarge pick-up’en med en bredde på 2,36 meter fås som ekstra udstyr, og med hydrauliske foldbare pick-up hjul reduceres vejtransportbredden til 2,55 meter.

»Men det er det effektbesparende Powermatic Plus rotorsystem, der er hjertet i Jumbo-serien. Den er robust og designet til næsten ubegrænset traktorkraft. Rotoren og dens gearkasse leverer kort snitkvalitet på 34 millimeter med høj ydelse. Den spiralformede rotor overtager materialet perfekt fra pick-up’en, selv i vådt og kort materiale. For at udnytte vognens kapacitet bedst muligt komprimeres materialet under læsning«, siger Lars Andreasen, der også fremhæver de kraftige bundkæder til hurtig aflæsning.

Skarpe knive, lavt effektbehov

For at reducere effektbehovet under læsning er bundkæden sænket med 150 millimeter.

»Ikke nok med at effektbehovet reduceres ved den sænkede bundkæde, men fyldeevnen øges også, da materialet ”løftes” eftersom lastrummet fyldes. Ved aflæsning giver den undersænkede bundkæde ligeledes fordele, da vognen nemt tømmes, uden at der forbliver noget materiale i forenden af vognen«, siger Lars Andreasen.

Også når det gælder knivene er der sket nyt. Med Pöttingers Autocut, fuldautomatisk slibning, på snittervognen sikres at knivene altid er skarpe. Det reducerer også effektbehovet, hvormed brændstofforbruget reduceres med 15 til 20 procent.

»Tiden til vedligeholdelse kan reduceres med ca. 45 minutter om dagen, fordi den automatiske slibning kan finde sted i en pause, og føreren ikke behøver at rengøre og slibe knivene manuelt«, siger Lars Andreasen, der endelig nævner Easy Move, den svingbare knivbank, som nemt bringes ud langs vognen for at lette arbejdet med at skifte knive.

Det hydro-pneumatiske chassis fås som både tandem- og tridemchassis med lastevne op til 20 eller 27 ton.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.