Kraftig resultatforbedring for Hardi efter hussalg

En af landets største maskinfabrikanter har løftet lønsomheden kraftigt, men omkostningerne til store strukturændringer i Hardi-koncernen trykker bundlinjen.

Der er mere positivt over Hardis regnskab end længe set.

Indtjeningsevnen er øget betragteligt i det nye regnskab for 2020, som Hardi har leveret til CVR onsdag.

En af forandringerne i forhold til 2019-regnskabet er provenueuet fra en sales-leases-back løsning på hovedkontoret i Nr. Alslev.

Mens Hardi havde et resultat før skat på minus 133 mio. kr. året før, så blev det i 2020 reduceret til et minus på 10,2 mio. kr.

Bag og med Hardi står den store franske koncern Exel Industries, der i de her år gennemfører store forandringer i sin struktur hos datterselskaberne – her under Hardi.  

Derfor blev forrige regnskab især ”udsat” for store engangsomkostninger til strukturforandringer, der bl.a. betyder, at der lukkes en Hardi-fabrik i Spanien – og samtidig sendes noget fabrikation til Nr. Alslev og Danmark. Omkostningerne til den nye struktur kaster også en mindre skygge i det nye regnskab – om end betydeligt mindre ligesom salget af hovedbygningen kaster 51 mio. kr. af sig.

Ude på markederne oplevede Hardi, at første halvdel af regnskabsperioden, som går fra oktober til oktober, var præget af tilbageholdenhed i landbruget og hos forhandlerne, der havde rigeligt med brugte maskiner stående.

Omvendt blev markederne bedre og bedre, som perioden skred frem med ”en ordrebog der var signifikant bedre” ved regnskabsårets afslutning end året før, hvilket får Hardi til at tro på bedre resultater i det kommende regnskab.

Med en omsætning på 444 mio. kr. endte Hardi en hårspids bedre end året før.

Mens Hardi i 2020 lavede et negativt Ebitda resultat, så forventer Hardi at gå i plus på den konto i det nye år. Når strukturændringerne er endelig gennemført forventes der plus på bundlinjen indenfor de næste par år.

For Hardis ejer Exel Industries var 2020 også udfordrende. Koncernen måtte notere sig et underskud på knap 80 mio. kr. efter skat efter en omsætning på ca. 5,6 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.