Kragmann køber sin første jyske forretning

Mejetærsker-eksperten med New Holland som traktormærke overtager ejerskabet af Maskinpartner.

Når landmænd fremover handler med New Holland-forhandleren Maskinpartner i Vejle, så er det med fynske Kragmann som den bagvedliggende ejer og drivkraft.

Den velkonsoliderede fynske maskinforretning meddeler fredag, at den netop har overtaget Maskinpartner i Vejle.

Ifølge Kragmanns indehaver Jesper Kragmann fortsætter aktiviteterne i Vejle som hidtil under samme navn og virksomhedsnr. med den tilføjelse, at der er en forøget indsats i støbeskeen, og der vil kunne bidrages på den administrative side af driften.   

”Maskinpartner A/S er en velkendt og i Vejle solidt forankret maskinleverandør og servicevirksomhed med et veludrustet værksted, servicebiler og reservedelslager og ikke mindst et solidt sammentømret hold af kompetente medarbejdere med samlet set hundreder af års branche erfaring. Det finder vi særdeles værdifuldt, og vi er klar til at investere i at styrke Maskinpartner på den finansielle side, hvor de seneste års branche udvikling har udfordret,” lyder det fra indehaveren.

Stødpuden bliver bedre i Vejle

Mens Kragmann selv har opbygget en større stødpude igennem årene har Maskinpartner været udfordret af konkurrencesituationen i branchen med et minus i egenkapitalen til følge igennem adskillige år.

I efteråret 2018 nedskalerede Maskinpartner aktiviteterne og stoppede med at drive afdelingen i Billund, der kom til i 2003, da Maskinpartner blev dannet som et resultat af en fusion mellem daværende Løvlund Maskinforretning i Billund og Maskinhuset i Vejle.

Dengang var håbet, at lukningen i Billund skulle forbedre konkurrenceevnen.  

Ifølge Jesper Kragmann er der forhandlet en god løsning med Maskinpartners ejere og finansielle interessenter hjem, som sikrer virksomheden fremadrettet.

”Vi takker familien Jensen i Vejle, familien Mølby i Billund, Maskinpartners bestyrelsesformand Niels Hald og Ebbe Møller, Den Jyske Sparekassefor et meget konstruktivt forhandlingsforløb førende til vores overtagelse”, siger han.

Bliver samlet 42 ansatte

Med Maskinpartners 14 ansatte får Kragmanns to virksomheder fremadrettet tilsammen 42 ansatte.

For den fynske maskinhandler bliver det særligt interessant at have servicefolk på den anden side af Lillebælt.

”Mens vi har haft en del jyder, som har købt maskiner hos os, så har Lillebælt været en mental barriere i forhold til service. Med Maskinpartner får vi flere strenge at spille med”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.