Krampe klarer landingsbanerne
En specialbygget Krampe-vogn til vinterbekæmpelse gør tjeneste i tysk lufthavn.

Krampe, den tyske producent af vogne til landbruget og entreprenørbranchen, foretager også specialopgaver på bestilling. Således har Krampe leveret en vogn med vinterbekæmpelsesudstyr til lufthavnen Paderborn-Lippstadt.

Vognen blev sat i tjeneste sidste år og har allerede vist sit værd i den forløbne vinter, hvor den har holdt start- og landingsbanerne fri for is. Konstruktionen er baseret på en Tipper kroghejsevogn og har betegnelsen Krampe THL 20 L, og den er forsynet med en saltspreder fra Küpper-Weisser. Den rummer knapt 6.000 liter afisningsmiddel og fem kubikmeter pulver, som den kan sprede i bredder på mellem 3 og 21 meter.

I lufthavne anvender man ikke traditionelt vejsalt, da det kan skade flyenes alumnium, men derimod en særlig kemisk kombination af væske og pulver.

Hvor meget der skal spredes styres automatisk af et system, der måler overfladens temperatur.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.