Kreative metoder når der handles med gammel dansk

Maskinopkøbere fra udlandet har af og til nogle kreativere måder at få grejet med hjem på.

Det er ikke altid, at ugens handel handler om 19 kæmpetraktorer solgt i en ruf.

I denne uge fangede vores øje et billede på Kolding Maskinforretnings Facebookside, hvor et lettere brugt Fiona fire meter såsæt er ved at blive læsset.

Såsættet var ifølge Claas-forhandlerens sælger Jens Juhl kommet ind i forretningen via en handel hos en dansk landmand, som udskiftede sit gamle såsæt med et nyt fire meters med større kapacitet.  

Efter en tur på internettet slog en litauisk landmand forleden til. Og for at få den bragt hjem havde hyret nogle kreative folk.

For at få læsset den blev den ene lastbil nemlig kørt op på den anden for, at kranen på den øverste kunne læsse den.  

”Det er ikke noget, som vi finder på”, lyder det fra Jens Juhl med et grin.

 ”Nogle af vores udenlandske kunder er meget kreative, når de skal læsse. De er mere letsindige end, vi er her”, siger han og fortæller, at læsningerne af brugte maskiner til udlandet kan tage lang tid, fordi de udenlandske kunder har samlet meget materiel op, som de skal have med.

”Derfor er vi også stoppet med at hjælpe til med mindre, at de betaler en timepris for det. Det kan tage rigtig lang tid”, siger han.

Ugentlig bliver der afhentet og solgt maskiner til udlandet fra maskinforretningen i Kolding, som det hører sig til i en normal hverdag i den danske maskinbranche.

”Problemet i Danmark er, at vi svømmer i brugte maskiner. Mange maskiner er svære at omsætte som brugt i Danmark. De skal ud og finde et nyt hjem i udlandet, hvis vi skal blive ved med at give noget for dem”, siger han.  


Jens Juhl, Kolding Maskinforretning.

Mange maskiner går af kendte kanaler via nogle faste opkøbere. En gang imellem kommer der nogle forespørgsler længere væk fra. Eks. fik Jens Juhl på et tidspunkt en gammel Krone bigballepresser ind i porteføljen efter en byttehandel.

”Lige pludselig ringede en mand fra Tyrkiet, som havde en maskinhandel dernede. Og den købte han. Det hang dog lidt på at få transporteret derned. Men så fik jeg den med en færge fra Esbjerg til Tyrkiet. Det var halv pris i forhold til blokvognen.”

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.