- Krisen rammer også maskinhandlere på et tidspunkt

Inflation og pessimistiske forventninger til fremtiden præger også fremtidsforventningerne hos landets maskinhandlere.

Nok er maskinhandlerne i de senest nye regnskaber blevet mere velpolstrede og leveret en større brancheomsætning på den gode side af 11 mia. kr. 

Alligevel er der noget, som skurer i fremtiden. På Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling var formand Jens-Aage Jensen fokuseret på, at inflationen og forbrugernes pessimistiske forventninger til fremtiden også vil ramme dele af erhvervet.   

- Både forbrugere og virksomheder er klare i mælet, når de skal vurdere tilliden til den nuværende og fremtidige økonomiske situation. De er på nuværende tidspunkt rekordpessimistiske.Det skal tages alvorligt. Det er et nødråb om mere ansvarlig økonomisk styring til den kommende regering. Overstående vil også på sigt betyde en nedgang i salg af maskiner til nogle af jeres kundegrupper, lød det på årets generalforsamling i kongrescentret i Herning fredag.

Som baggrundtæppe ridsede han op prisstigninger, som de forsamlede maskinhandlere ikke havde oplevet i mange år og stagnation i byggeriet og boligsalget.

Dansk Maskinhandlerforenings statistik viser til gengæld, at maskinhandlerne er kommet godt ind i den urolige tid med en let øget solid omsætning på totalt 11,5 mia. kr. for medlemsvirksomhederne og øgning i soliditeten hos landets maskinhandlere fra 26 til 29 procent i snit i forhold til regnskabsanalysen leveret for et år siden. Undervejs har maskinhandlerne ryddet mere op i lagrene i et år, hvor deres leverandører til tider har haft meget lange leveringstider.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.