Kubota-importør: Oprydning er blevet større end forventet

Nellemann Machinery fik et underskud på 20 mio. kr. før skat.

Det har fortsat været en turn-around-rejse for Bobcat og Kubota-importøren Nellemann Machinery i 2019.

Resultatet før skat endte nemlig på minus 20 mio. kr. mod 21 mio. kr. året før, fremgår det af en ny årsrapport fra det danske driftsselskab Nellemann Machinery A/S.

Adm. direktør Kristian Refnov forventede, at året ville give et nyt underskud efter store engangsposter til tilpasninger af både produktprogram og organisationen.  

”Vi har været i gang med en større oprydning, og den er også blevet større, end vi troede året før”, siger han.

Tilpasningerne betyder, at der undervejs er blevet snævret markant ind i antal mærker, der hives hjem til kunderne indenfor bl.a. den kommunale sektor, entreprenører og landbruget.

Derudover er der skåret til i organisationen. I 2019-regnskabet fremgår det, at Nellemann Machinery i 2019 beskæftigede 61 fuldtidsstillinger i snit igennem året mod 69 året før.

Corona koster dyrt

I 2020 var der egentlig dækket op til langt bedre resultater. Corona har dog ændret en hel del på den interne prognose for året.

”Vi må bare sige, at det var markant, som vi kunne mærke det i foråret. Kunderne indenfor Vej og Park-segmenterne, hvor vi har mange kunder, gik simpelthen hjem, da Mette Frederiksen sagde, at de skulle. De er tilbage på arbejde og bruger deres udstyr igen, men der hersker usikkerhed om indkøbene i år”, konstaterer Kristian Refnov.   

Kapitalstærk ejer

Som en konsekvens af årets resultat er virksomhedens egenkapital barberet væsentlig ned til niveauet fem mio. kr.

Som få virksomheder i maskinbranchen har maskinhandleren dog muskler til at klare omvæltningerne.

Bag selskabet ligger en af Danmarks mest solide bilkoncerner, Kia- og Aston Martin-importøren Nellemann, der ifølge regnskabet har tilført selskabet frisk kapital og fortsat er klar til at tilføre nye midler om nødvendigt.

Nellemann-koncernen har i øvrigt på koncernniveau leveret et resultat med en mindre fremgang i salget og et resultat på niveauet året før og står en solid egenkapital på 235 mio. kr.  

Nellemann-koncernen kom efter flere års pause tilbage til maskinbranchen via opkøbet af familievirksomheden Svenningsens Maskinforretning i 2017.  

Efterfølgende skiftede Nellemann ud i toppen af virksomheden og indsatte Kristian Refnov som direktør for virksomheden. I de senere år er der derefter sket en lang række forandringer hos virksomheden.  

Som et synligt bevis på forandringerne skiftede selskabet tidligere på året navn fra Svenningsens til Nellemann Machinery.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.