Kubota starter produktion af selvkørende traktor næste år
Kubota viser på Agtriechnica en fuld funktionsdygtig autonom traktor, der allerede fra næste forår går i produktion - dog kun til det japanske marked i første omgang.

Landbrugsavisen, Tyskland

Kubota har tidligere nævnt, at man arbejdede på en autonom traktor, der uden fører kunne lave forskellige opgaver i marken. På Agritechnica vil Kubota gøre alvor af sine udmeldinger og vise netop dette. Traktoren er så langt, så den allerede fra næste forår vil gå i serieproduktion, men kun til det japanske marked, eftersom regeringen der, har godkendt og selv presser på for at få den selvkørende traktor i marken på grund af udfordringerne med at finde kvalificeret arbejdskraft i landbruget.

Traktoren vil bruge sonar og scannere for at holde styr på og undgå forhindringer i dens omgivelser, og i praksis vil den operere ved, at man som ejer sender en pre-defineret ogave til traktoren, som den påbegynder. Man kan både overvåge traktoren fra en anden traktor på samme mark eller hvilket som helst andet sted, når blot der er internetsignal.

Traktoren vil ikke kunne køre selv på landevejen i første. Et bevist fravalg på grund af sikkerhedsforanstaltninger. Men som Kubota selv nævner, så vil vi se en autonom traktor på vejen, så snart førerløse biler finder vej dertil.

Den autonome traktor bliver endvidere TIM-kompatibel (Tractor Implement Management), der betyder, at redskaber kan overtage styringen af traktoren. Netop det viser Kubota også på andre, nye traktorserier på Agritechnica.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.