Kubota vil være nummer ét op til 300 heste

Med en ny motor under udvikling bevæger Kubota sig fra nuværende 170 op til 300 hestekræfter.

Kubota Corporations har startet udviklingen af sin helt nye og hidtil største motor. Foruden en lille specialmodel på 50 heste vil Kubota for første gang have en sekscylindret motor i produktprogrammet, når den nye S7509 går i produktion i 2023.

Dermed hopper Kubota et stort trin opad effektmæssigt fra de nuværende 170 heste i den firecylindrede V6108-CR-TI, som ligger i den nuværende M7002 og kommende M7003 traktorserie. Denne motor er på 6,1 liter, så volumenmæssigt bliver der også et stykke vej op til den 7,5 liters rækkesekser.

Ifølge Kubota er virksomheden nummer ét i verden på industrimotorer op til 100 heste, og med den nye motor på vej er målet at blive markedsledende op til 300 hestekræfter, oplyser Kubota i en pressemeddelelse.

Hvorvidt motoren finder vej til en kommende traktorserie fra Kubota er endnu uvis. Kubota har i øjeblikket en aftale med canadiske Versatile, som producerer den større M8-serie, men denne traktor sælges kun på det nordamerikanske marked, og motoren er en Cummins i stedet for Kubotas egen motor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.