Kuhn klar med ny maskine til direkte såning

Grundprincippet i ny Kuhn Aurock 6000 er åbneskiver, som laver en skarp rille, inden et kraftigt såskær slår til.

Kuhn er nu klar den næste såmaskine i rækken, der egner sig til direkte såning og arbejde i dyrkningssystemer med ingen eller et minimum af jordbearbejdning.

Modellen hedder Kuhn Aurock 6000, og forventes at kunne ses af et større dansk publikum på den store maskinmesse Agritechnica i november, lyder det fra importøren MI.

”Vi ser frem til at præsentere maskinen for interesserede kunder. Formentlig vil det ske på Agritechnica til november, men vi har selvfølgelig også mulighed for en præsentation hos Kuhn i Frankrig”, siger produktchef Per Monk Rasmussen i en pressemeddelelse.  

Ifølge MI er grundprincippet i maskinen, at der forrest sidder en åbnerskive, som skærer igennem plantematerialet, og forbereder en skarp rille i jorden lige der, hvor der bagest på maskinen kommer et kraftigt såskær – med eller uden gødning.

Det oplyses, at maskinen kan bruges både til no-till – helt uden jordbearbejdning før såningen overhovedet, strip-till, hvor der ikke er bearbejdning mellem rækkerne og minimum-till, hvor der er sket en mindre jordbearbejdning først.

Ved no-till oplyses det, at oplyses det, at maskinen ved hjælp af nogle 430 mm rette skiver laver en åbnerrille. Til no-till systemer vil den ofte være udstyret med 40 åbnerskiver og 40 kraftige dobbelte parallelogramophængte skiveskær, oplyses det.

Rækkeafstand på 18,75 cm ved strip-till

Skal maskinen bruges til at så efter strip-till-konceptet, hvor der skal være en større rækkeafstand, og ingen bearbejdning imellem sårækkerne, kan den udstyres med 32 åbnerskiver og 32 sårækker med en rækkeafstand på 18,75 cm.

Ved reduceret anbefales 40 sårækker

Skal maskinen bruges til minimum-till – også kaldet reduceret jordbearbejdning – så anbefaler MI i pressemeddelelsen at anvende bølgeformede åbnerskiver sammen med 40 sårækker, og samtidig udstyre maskinen symmetrisk med køre- og bærehjul i forhold til sårækkerne.

Til at klare den store mængde plantemateriale, som såmaskinen vil møde under disse dyrkningsmetoder, så er den i øvrigt udstyret med en hydraulisk justerbar knivtromle, der kan findele den store plantemasse fra en kraftig efterafgrøde. Knivtromlen kaldes en cut-roller.  

”Under arbejde med frøgræsstubbe forventer jeg også, at en cut-roller, vil være et unikt værktøj til et godt såbed for den efterfølgende afgrøde”, lyder vurderingen fra MI’s produktchef Per Monk Rasmussen.

Det oplyses, at den nye såmaskien også kan udstyres med Kuhns velkendte frøsåmaskiner på 200, 380 eller 600 liter.  

Blandt de fremhævede features er også et pivotophængt såskærsarrangement, som skal bevirke, at såskærene altid følger rillen fra åbnerskiverne.

Som standard leveres den bl.a. med foragerautomatik, Kuhns nye fordelerhoved Vistaflow og er også Isobus-kompatibel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.