Kunstig intelligens fortæller dig, hvornår harvetanden skal skiftes

Nyt system fra Lemken er bl.a. essentielt, hvis en robot tøffer rundt og harver din mark.

Vores maskiner og redskaber bliver stadigt mere intelligente og automatiserede.

Et skridt fremad er Lemkens nye iQblue-værktøj, der eksempelvis kan overvåge ”sundhedstilstanden” på sliddele og harvetænder via kamerateknik og kungstig intelligens.

Systemet er blevet meldt ind til Agritechnicas nyhedskomite, og er en af blot 17 nye produkter, der har fået en sølvmedalje ved årets store messe i november.

Ifølge Agritechnica udsender systemet advarsler i form af trafiklys, så der vises et rødt lys, hvis en harvetand ikke fungerer ordentlig, gult lys ved slidte tænder, mens intakte tænder vises med en beroligende grøn farve.

Det understreges, at systemet er et godt fundament for helt førerløs kørsel, som Lemken i øjeblikket undersøger indgående sammen med Krone i et fælles projekt med en større førerløs robot under navnet Combined Powers. Systemet kan dog også have en værdi under helt normal kørsel, hvor traktorpiloten løbende kan se informationerne.  

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.